Mainos

"Oranssia kynsilakkaa on jo ostettu" – Länsimetron starttia odotetaan Espoossa juhlamielellä

Länsimetron matkustajaliikenne avautuu vihdoin huomenna aamulla. Ensimmäinen metrojuna lähtee Matinkylän asemalta klo 5.09.

Ensivaiheessa Matinkylään asti ulottuvan metrolinjan piti alunperin olla valmis jo noin neljä vuotta sitten. Myöhästymiset ovat kaupunkilaisten harmin ohella maksaneet monelle yrittäjälle paljon ja aiheuttaneet tuskaa tyhjien liiketilojen muodossa.

Espoon Iso-Omena -kauppakeskuksen metrotason myymälät ovat odottaneet metron avautumispäivää jo pitkään. Ruokakauppiaan K-Market on ollut täydessä valmiudessa jo yli vuoden odottamassa asiakkaita.

– Hankalinta tässä on ollut epätietoisuus. Jos olisi selkeästi tiedetty aloitusajankohta, olisi tietysti ollut helpompi organisoida, kun voisi henkilökunnan suoraan järjestää vuodeksi johonkin, K-kauppias Toni Pokela sanoo.

Eikä Pokela ole markettinsa kanssa yksin.

– Kaikki liikeideat on rakennettu metron ja julkisen liikenteen varaan nimenomaan tällä tasanteella, ja sen takia on ihan kriittisen tärkeetä, että julkinen liikenne nyt vihdoin tulee, Pokela sanoo.

Kymmenen vuoden odotus

Kauppiaitakin pidempään metroa Matinkylässä on odottanut jo kymmenen vuotta sitten metroaseman viereen muuttanut Terttu Wathen. Wathen kertoo muuttopäätöksen johtuneen nimenomaan metrosta.

– Siitä on kymmenen vuotta. Silloin päätimme tästä aivan vieresta asunnon ostaa kun luvattiin, että metro tulee.

Wathen sanoo, että myöhästymiset ovat toki harmittaneet, mutta pääasia on, että nyt se vihdoin aloittaa.

– Ja se on ihana asia se. Ihan varmasti aion sitä aktiivisesti käyttää, Terttu Wathen lupaa nauraen.

Myös moni muu odottaa jo innolla huomista. Työvuoroon City-markettiin suuntaava rouva nostaa jopa kätensä ilmaan ja tulettaa.

– Oranssia kynsilakkaa on jo ostettu, huomenna on oranssi päivä, nainen huikkaa iloisesti.

– Hieno juttuhan tämä nyt vihdoin on ja monelle todella tarpeellinen. Kyllä sitä pitää itsekin ainakin kokeilemassa käydä, Seija Nikulainen ja Pirkko Laaksonen puolestaan sanovat.

Muutama vähemmän innostunut kommenttikin Matinkylästä sentään löytyy. Muun julkisen liikenteen pelätään köyhtyvän entisestään.

– Suorat bussiyhteydet loppuu, joten ei ainakaan näillä näkymin parantavasti minun osaltani. En sitten tiedä miten se pelaa, Erkki Wirta pohtii.  

2:03

7:18

3:07

8:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.