Länsimaisen taidemusiikin historia julkaistiin verkossa suomeksi

Muhi - Musiikinhistoriaa verkossa -sivusto on musiikinhistoriallisten artikkeleiden, äänien, kuvien ja nuottien tietokanta, joka täydentyy koko ajan.

Länsimaisen taidemusiikin historia on julkaistu suomenkielisenä verkossa. Muhi - Musiikinhistoriaa verkossa -sivusto on musiikinhistoriallisten artikkeleiden, äänien, kuvien ja nuottien tietokanta, joka täydentyy koko ajan.

Sivusto palvelee musiikkialan opiskelijoita, harrastajia, toimijoita ja kirjoittajia, ja on lisäksi julkaisukanava musiikkihistorioitsijoille ja -tutkijoille.

Muhin tekijät ovat alan asiantuntijoita. Artikkeleiden kirjoittajia ovat muiden muassa professorit Ilkka Oramo ja Veijo Murtomäki Sibelius-Akatemiasta, professori Leena Hyvönen Oulun yliopistosta ja tutkija Leena Unkari-Virtanen Stadiasta/Sibelius-Akatemiasta.

Sivustolta löytyvät artikkelit sisältävät uusia ja raikkaiksikin luonnehdittuja avauksia länsimaisen taidemusiikin historiaan.

Professori Murtomäki esimerkiksi kyseenalaistaa omassa Länsimaisen taidemusiikin historia -artikkelikokoelmassaan saksalaisen kielialueen ylivallan musiikin äidinkielenä. Murtomäki esittelee vähän tunnettua ranskalaista kulttuuripiiriä ja nostaa esiin myös muun muassa keskiajan oman avantgarden.

Professori Oramo puolestaan tarjoaa sivuilla suomalaisen taidemusiikin historian tiiviissä paketissa. Lisäksi tietokannasta löytyvät professori Erkki Tuppuraisen artikkelit kirkkomusiikin historiasta.

Jatkossa tietokanta voi sisältää artikkeleita myös esimerkiksi jazzin, populaarimusiikin tai intialaisen elokuvamusiikin historiasta.

Muhista voi hakea tietoa käsitteillä google-tyyppisten sanahakujen sijasta. Käyttäjä voi esimerkiksi hakea tietoa varhaisromantiikan esittävistä taiteilijoista tai siitä, missä musiikkia kuunneltiin keskiajalla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat