Liki 50 altistunutta: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella vakava uhka koronaepidemian uudesta leviämisestä – näin sisäministeri kommentoi

3:04
Näin johtajaylilääkärin viransijainen Petra Portaankorva kommentoi Länsi-Pohjan koronarypästä MTV Uutiset Livelle.

Useat ihmiset ovat saaneet tartunnan ostosmatkalta Ruotsin puolelle.

Lähes viisikymmentä ihmistä on altistunut koronavirustartunnalle lyhyen ajan sisällä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella, alueen johtavat lääkärit tiedottavat.

Varmistettuja tartuntoja on viimeisen kahden viikon ajalta vain muutamia, mutta nämä henkilöt ovat ehtineet altistaa kymmeniä muita.

Lääkärien mukaan tartuntaketjujen selvittelyssä on ilmennyt, että useamman taustalla on ostosmatka Ruotsin puolelle.

Tiedotteessaan usean kunnan johtavat lääkärit toteavat olevansa eri mieltä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Lapin sairaanhoitopiirin kanssa siitä, mikä merkitys rajan ylitysten rajoittamisella on.


THL ja sairaanhoitopiiri eivät ole pitäneet rajamatkailun rajoittamista merkittävänä alueen koronaepidemian torjunnassa. Lääkärien mukaan virus kuitenkin kukoistaa heti rajan takana.

Ruotsin Norrbottenin alueella on todettu viidessä päivässä yli kaksisataa tartuntaa, ja alueen sairaaloissa on 22 koronapotilasta – saman verran kuin koko Suomessa yhteensä. Tartunnalle altistuneita on lisäksi satoja.

Johtavat lääkärit suosittelevat painokkaasti, että kaikki pistäytymiset Ruotsiin tulisi lopettaa, kunnes epidemia rauhoittuu sielläkin.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) muistuttaa, että Suomen kansalaisella on aina perustuslaillinen oikeus lähteä maasta ja palata takaisin. Ohisalo kommentoi Länsi-Pohjan tilannetta Pohjoismaiden ministerikokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

– Me toimimme sen mukaan, mitä terveysviranomaiset katsovat hyväksi, Ohisalo kertoo.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja