Mainos

Länsi-Niilin virus leviämässä USA:ssa

Länsi-Niilin viruksen aiheuttamien sairaustapausten määrä nousee rajusti lähiaikoina, amerikkalaistutkijat ennakoivat tänään.

Yhdysvaltain tartuntatautikeskuksen CDC:n mukaan tartuntojen määrä saattaa nousta loppukesän aikana jopa tuhanteen, ja arviolta noin sata näistä tapauksista johtaa kuolemaan. Arvio perustuu tämän vuoden tartuntamäärään sekä siihen, että aiempina vuosina tilanne on ollut pahimmillaan vasta elokuun lopulla ja syyskuun alussa.

Lintujen välityksellä leviävää ja hyttysten tartuttamaa tautia on havaittu jo 38 osavaltiossa. Tänä kesänä on todettu yli 160 tartuntaa 12:ssa osavaltiossa, ja yhdeksän tapausta on johtanut kuolemaan. Uusimmat tartunnat ovat löytyneet Marylandista, Ohiosta, New Yorkista Missourista ja Massachusettsista.

Pahin tilanne on Louisianassa. Siellä on havaittu tänä kesänä 85 tapausta, joista seitsemän on johtanut kuolemaan.

Tautia havaittiin Yhdysvalloissa ensi kertaa New Yorkissa vuonna 1999. Lintujen mukana tauti on levinnyt vähitellen etelään ja länteen.

Virustartunta aiheuttaa samantyyppisiä oireita kuin influenssa, mutta jotkut potilaat saavat vaarallisen aivokuumeen. Tautiin ei ole rokotetta eikä lääkettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.