Mainos

Lännen Media: Eläimet voivat MTK:n mukaan Suomen karjatiloilla huippuhyvin

Tuottajajärjestö MTK:n mukaan Suomen karjatiloilla eläinten hyvinvointi on nyt huipussaan. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton mukaan asia on mitattu monilla eri mittareilla. Liiton puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan Suomi ja Ruotsi kulkevat kärjessä.

– Sikojen saparon leikkaaminen on kielletty EU-direktiivillä. Vain Suomi ja Ruotsi noudattavat vaatimusta. Siat voivat hyvin, sillä ne eivät pure toistensa saparoita. Toisin on muualla, Marttila toteaa Lännen Median haastattelussa.

Toinen mittari on Marttilan mukaan antibioottien käyttö. Suomessa antibiootteja käytetään erittäin vähän. Se kertoo siitä, että hyvinvointi on kohdallaan. Muualla on yleisesti tapana sekoittaa rutiininomaisesti juomaveteen ja rehuun antibiootteja. Antibioottien käyttö rehussa on eläindopingia.

Lain valmistelussa on puhuttu paljon parsinavetoista. MTK ei suoraan kannata niiden kieltämistä, koska ne häviävät muutoinkin. Tuore selvitys kertoo, että nykyisin lehmistä 49 prosenttia kuuluu parsinavetoihin. Vuonna 2022 määrä putoaa 18 prosenttiin.

Parsinavetassa lehmät on kiinnitetty jokainen omaan parteensa ja ne joutuvat olemaan navetassa paikallaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.