Mainos

Karmivat eläinkuvat Suomen tiloilta: Kynityillä kanoilla A4-arkin verran tilaa, porsaita ankeina ahtaissa häkeissä

Oikeutta eläimille -yhdistys julkaisi lauantaina pysäyttäviä kuvia ja videoita suomalaisten tuotantoeläinten huonoista oloista.

Kuvissa nähdään, miten lypsylehmät ovat sidottuina parsiin, emakot pidetään sullottuna kääntymiseen estäviin porsitushäkkeihin ja miten kuolleet kanat on jätetty häkkeihin.

Voit katsoa julkaistuja kuvia yllä olevasta galleriasta. MTV Uutiset ei julkaise kaikkein järkyttävimpiä kuvia. Kuvat eläintiloilta on otettu Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa vuoden 2016 huhtikuun ja vuoden 2018 tammikuun välisenä aikana.

Yhdistyksen mukaan sen julkaisema materiaali osoittaa, etteivät eläinten olot ole parantuneet tuotantotiloilla. Yhdistyksen mielestä hallituksen esittämä eläinsuojelulain uudistus ei läheskään riittävästi puutu materiaalin paljastamiin epäkohtiin.

Yhdistys vaatiikin tehotuotannon äärimuotojen kuten turkistarhauksen, porsitushäkkien, parsinavetoiden ja häkkikanaloiden kieltoa eläinsuojelulakiin.

Yhdellä kanalla A4-arkin verran tilaa

Uusi laki sallii edelleen kanojen pitämisen ahtaissa häkeissä. Kuolleet kanat jäävät usein häkkeihin, ja kannibalismi on yleistä. Häkissä yhtä kanaa kohden on tilaa alle A4-arkin verran.

– Olemme vuosien aikana julkaisseet vastaavia videoita yli sadasta sikalasta Suomessa ja ilmoittaneet tilojen tiedot aina viranomaisille. Tarkastukset eivät pääsääntöisesti ole johtaneet mihinkään. Ongelmien syyt ovat syvemmällä, ne kuuluvat eläinten tehotuotantoon. Hallituksen valmistelema uusi eläinsuojelulaki ei tuo parannusta näihin ongelmiin, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

14:31

Eläinsuojelulakia puitiin perjantaina 16.2. MTV:n Huomenta Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.