Mainos

Lankian kiristyksen taustalla avioton lapsi

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankian kiristysjuttu on saanut yllättävän käänteen. Sanomalehti Suomenmaan yleisönosastokirjoittaja kertoo kiristyksen syyksi sen, että Eero Lankialla ja hänellä on avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi. Pienen pojan äiti kirjoittaa Suomenmaassa, että Lankiaa on yritetty savustaa pois puoluesihteerin tehtävistä uhkaamalla kertoa asiasta julkisuuteen. Kiristäjä on tiettävästi hankkinut tietonsa sähköpostimurron seurauksena.

Yksinhuoltajaäiti kertoo myös, että lapsi on hankittu Lankian kanssa yhteisellä päätöksellä. Nainen kirjoittaa eläneensä aiemmin erittäin vaikeassa ihmissuhteessa. Kolmisen vuotta sitten hän pohti elämänsä eri vaihtoehtoja tilanteessa, jossa "biologinen kello tikitti". Hän ei halunnut hankkia lasta ahdistavaan suhteeseensa, eikä myöskään tyytyä elämään kenties lapsettomana. Niin hän päätti hankkia lapsen yksinäisenä äitinä ja kantaa siitä myös moraalisen vastuun. Lankia soveltui kumppaniksi, kun nainen oli havainnut heidän ajatusmaailmansa samankaltaisiksi.
-Alusta asti tämä oli täysin henkilökohtainen toive, eikä siihen kuulunut tai kuulu vaateita Eeron suhteen, nainen kirjoittaa. Hän sanoo elävänsä elämänsä parasta aikaa pienen lapsen äitinä ja olevansa kiitollinen elämältä saamastaan suuresta lahjasta.

Lankia on tänään ollut niukkasanainen asiasta. Myöskään Kiinan-matkaltaan tavoitettu keskustan puheenjohtaja Esko Aho ei halunnut lainkaan kommentoida tilannetta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 5.3.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.