Mainos

Lämpö palaa: Ensi viikolla jopa 24 astetta – loppuviikolla ehkä uusi myrsky

Sää lämpenee ensi viikolla kesäisiin lukemiin. Tämän hetken ennusteissa ensi viikon loppupuolella olisi kuitenkin tulossa sateita, joidenkin ennustemallien mukaan myös uusi myrsky.

Viikonloppu on vielä melko viileä ja sateita tulee paikoin. Ensi viikolla sää lämpenee päivä päivältä koko maassa.

– Lämpötilat nousevat vähitellen takaisin kesäkuulle tyypillisiin lukemiin, pohjoisessa jopa hieman keskiarvojen yläpuolelle, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Maanantaina sadealue on Suomen itäpuolella ja siitä voi yltää sateita itärajalle. Pilvisyys on päivällä suuressa osassa maata runsasta, sadekuuroja voi tulla paikoin. Lämpötilat ovat etelän 18 asteesta pohjoisen 12 asteeseen.

Tiistai näyttää tämän hetken ennusteissa melko aurinkoiselta päivältä.

– Joitakin sadekuurojakin on liikkeellä, todennäköisesti maan keskivaiheilla. Lämpötila nousee Etelä-Suomessa jo ylimmillään 20 asteeseen, pohjoisessa 15 asteeseen.

Kesäistä lämpöä

Keskiviikko on ennusteissa poutainen, aurinkoinen ja lämmin. Suuressa osassa maata ollaan jo 20 asteessa tai hieman sen yläpuolella.

Myös torstai on näillä näkymin poutainen, mutta yläpilvisyys on lisääntymässä Etelä- ja Keski-Suomessa. Samalla Suomeen virtaa kuitenkin lämpimämpää ilmaa ja lämpötilat ovat 20 asteen yläpuolella koko maassa.

– Torstaina voi olla paikoin jopa 23-24 astetta, ennustaa Miina Manninen.

Viikon loppupuolella sään ennustettavuus heikkenee.

– Sää muuttuu todennäköisesti taas epävakaisempaan suuntaan. Näyttää, että sieltä olisi tulossa ärhäkkä, ehkä jopa myrskyksi yltyvä matalapaine voimakkaine sateineen. Tämä on kuitenkin vielä epävarmaa, toteaa Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.