Lämpimän ruoan sijaan muroja tai välipalakeksejä – tältä näyttivät ateriat lakkokouluissa: "Nälkä palasi tunnin päästä"

Lämpimän kouluruoan sijaan muroja tai välipalakeksejä 0:27
Oppilaat lähettivät kuvia poikkeuksellisesta kouluruokailusta – katso kooste videolta

Kymmenissä kouluissa Uudellamaalla nähtiin tänään poikkeuksellinen kouluruokailu.

Ammattiliitto JHL:n lakot vaikuttivat muun muassa koulujen ja päiväkotien ruokapalveluihin keskiviikkona ainakin Espoossa, Nurmijärvellä ja Vantaalla. MTV Uutiset keräsi oppilailta ja opettajilta kuvia päivän ruokailuista.

Kuvissa näkyy muroja, mehukeittoa, hedelmiä ja näkkileipää, mutta osa kertoo saaneensa pelkkiä välipalapatukoita. Eräässä koulussa opettajat olivat keittäneet puuroa keittiöhenkilöstön ollessa poissa.

– Itse tilasin Burger Kingistä, mutta tarjolla olisi ollut mehukeittoa, smoothiepusseja ja välipalakeksejä, kertovat yhdeksäsluokkalaiset vantaalaiskoulusta.

– Pari välipalakeksiä iskettiin käteen ja sanottiin, että sillä pitäisi selvitä, lukiolainen kertoo.

MTV Uutisten oppilailta saamissa viesteissä osa kertoo olleensa tyytyväisiä, mutta osa kertoo myös ruoan olleen riittämätön. Useampi vanhempi oppilas kertoo käyneensä ostamassa eväät kaupasta.

– Nälkä lähti hetkeksi, mutta noin tunnin jälkeen tuli takaisin, nurmijärveläinen oppilas kertoo. Hänen koulussaan oli tarjolla muroja ja mehukeittoa.

Katso kuvakooste poikkeuksellisesta kouluruokailusta artikkelin alusta.

Useassa koulussa ja päiväkodissa vanhempia oli tiedotettu etukäteen, ja etenkin erityisruokavaliota noudattaville kehotettiin ottamaan omat eväät. Kuvissa näkyy myös sushia, salaatteja ja muita kotona valmistettuja eväitä.

Ruokailu ei ollut kaikille pettymys. Rehtorien mukaan oppilaat olivat myös mielissään poikkeuksellisesta ruokailusta.

– Huolella infottiin etukäteen ja oikeastaan tästä oltiin ihan innoissaan, kun sai syödä luokassa, espoolaiskoulun rehtori näkee.

– Oppilaat pitivät poikkeuksellisesta kouluruokailusta ja lounashetki sujui hyvin, kertoo nurmijärveläisen koulun rehtori.

Keskiviikkona lakot vaikuttivat ruokapalveluihin Uudellamaalla, tiistaina Keski-Suomessa. JHL:n mukaan Tampereella lakot pysäyttävät raitiovaunuliikenteen ja vaikuttavat bussivuoroihin torstaina 23. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat