Mainos

Laittaisitko lapsesi valjaisiin? Idean tuominnut isoäiti pyörsi mielipiteensä: "Oletin, että vanhemmat olivat vain liian laiskoja"

0:37

Vasta ylienerginen lapsenlapsi antoi Tricialle ymmärrystä valjaita käyttäviä kohtaan.

Oletko koskaan kuljettanut lastasi valjaissa? Käyttikö perheesi sinulla valjaita, kun olit pieni? Simplemost-sivustolla Tricia Goss pohtii, onko valjaiden käyttö oikein.

Goss ei koskaan käyttänyt lapsella valjaita ja hihnaa, ja tuomitsi muita vanhempia, joilla näki lapsivaljaita.

– Oletin, että lapsen vanhemmat tai huoltajat joko eivät tienneet, miten kurittaa pikkuista oikein, tai olivat vain liian laiskoja yrittääkseen, Goss kuvaa.

Goss itse kasvoi tiukassa kodissa, jossa sääntöjä piti noudattaa. Perheessä kasvoi tavallisia lapsia, jotka sottasivat, riitelivät ja sanoivat vanhemmilleen vastaan, aivan kuin niin monet muutkin lapset.

Kun Goss sai tyttären, tämä oli syntymästään lähtien suloinen ja hyväkäytöksinen. Nyt tytöllä on jo oma perhe, jonka esikoisen kasvua seuratessaan Goss tajusi pian, ettei kyseessä ole mikä tahansa lapsi. Poika oli viisas ja kiltti, mutta myös hyvin vaativa.

– Mitä tahansa kuka tahansa yrittikään, poika ei osannut rauhoittaa itseään. Häntä piti joko heijata nopeasti keinussa tai tiukasti käärittynä jonkun sylissä, jotta hän nukahti, Goss kuvaa.

Lapsi lepäsi vain pari tuntia kerrallaan, vaikka oli pikkuvauva. Lääkärit eivät löytäneet hänestä mitään vikaa. Kasvaessaan poikaa piti pitää silmällä koko ajan, koska hän oli niin energinen ja älykäs.

– Vaikka pojan lähellä oli ilo olla, hän saattoi myös olla todella uuvuttava. Metodit, joita omat vanhempani – ja aviomieheni ja minä – olimme menestyksekkäästi käyttäneet, lensivät ikkunasta. Ne eivät yksinkertaisesti toimineet tähän lapseen.

Kaikesta huolimatta poikaa ei koskaan tarvinnut panna valjaisiin. Goss kuitenkin oppi pojan käytöksestä jotakin.

– Olen oppinut, että jokainen lapsi on erilainen, jokainen tilanne on ainutlaatuinen ja, ennen muuta, suurin osa vanhemmista tekee parhaansa. Joskus se merkitsee sitä, että antaa esikoululaisensa pitää pyjamaa kko päivän. Joskus muulloin se voi merkitä sitä, että pitää lastaan valjaissa.

Äänestys

Onko oikein käyttää lapsella valjaita?

Kyllä

Ei

Onko oikein käyttää lapsella valjaita?

Kyllä 92%

Ei 8%

92%
8%

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.