Mainos

Laitinen ei jatka SDP:n puoluesihteerinä

SDP:n puoluesihteeri Kari Laitinen jättää tehtävänsä terveydellisistä syistä kesän puoluekokouksessa.

SDP

SDP:n puheenjohtajakisa saa lisävauhtia, kun myös puoluesihteeri vaihtuu ensi kesän puoluekokouksessa. Nykyinen puoluesihteeri Kari Laitinen jättää tehtävänsä terveydellisistä syistä.

Selvää suosikkia Laitisen seuraajaksi ei ole sen paremmin pääministeri Paavo Lipposen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojankaan leireissä.

Laitisesta puoluesihteeri viisi vuotta sitten

Kari Laitinen valittiin SDP:n puoluesihteeriksi viitisen vuotta sitten. Sitä ennen hän toimi pitkään eduskuntaryhmän sihteerinä. Tänään Laitinen ilmoitti jättävänsä puoluesihteerin tehtävän.

- Perusteet ovat hyvin paljon henkilökohtaiset eli terveydelliset syyt ovat päällimmäiset, Laitinen sanoi MTV3:n seitsemän uutisille.

- Kyllä se on puoluekokous joka sitten käytännössä valitsee uuden puoluesihteerin eli yritän siihen asti työskennellä sillä teholla millä se on mahdollista, puoluesihteeri totesi, kun häneltä kysyttiin luopuuko hän tehtävästä nyt vai vasta puoluekokouksessa.

Vakava sairaus sai hänet pohtimaan luopumista jo viime vuoden puolella, mutta Lipposen miehenä tunnettu Laitinen odotti ensin puheenjohtajan ratkaisua. Ulkoministeri Tuomiojan ja pääministeri Lipposen taistelu SDP:n puheenjohtajuudesta saa nyt siis vauhtia myös puoluesihteeripelistä.

Ei selvää suosikkia

Selvää suosikkia uudeksi puoluesihteeriksi ei vielä ole. Yksi mahdollinen ehdokas on kansanedustaja Jouni Backman, jonka valinta merkitsisi puoluesihteerille todennäköisesti entistä poliittisempaa roolia.

Toinen kova ennakkonimi on SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma, joka on SDP:n vahva taustavaikuttaja niin vaaleissa kuin työmarkkinoilla.
Myös muita ja varsinkin naisehdokkaita pohditaan, mutta ainakaan toistaiseksi sopivia ei ole löytynyt.

Sekä SDP:n puheenjohtaja että puoluesihteeri valitaan kesäkuun alussa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.