Mainos

Lähi-idässä ei edistystä - väkivalta jatkuu

Neuvottelut kaksi kuukautta kestäneiden väkivaltaisuuksien lopettamiseksi Lähi-idässä eivät ole tuottaneet tulosta. Eilen levottomuuksissa kuoli ainakin neljä palestiinalaista.

Väkivaltaisuudet jatkuvat

Palestiinalaisten turvallisuuspäällikön mukaan keskustelut israelilaiskenraalien kanssa ovat olleet "ajanhukkaa". Israelin armeijan edustaja on vahvistanut, että neuvotteluja on käyty Länsirannalla, mutta niiden yksityiskohdista ei ole kerrottu.

Israelin radio kertoi Israelin armeijan tarkka-ampujien tappaneen päivän aikana jälleen neljä palestiinalaista pyssymiestä. Näin radio peruutti aiemmat väitteensä siitä, että jännitteet olisivat helpottamassa. Israelilaislähteiden mukaan surmat tehtiin palestiinalaishallinnassa olevan Qalqiljan kaupungin lähellä Länsirannalla. Toistaiseksi palestiinalaisten ja Israelin välisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut jo yli 270 ihmistä, suurin osa heistä palestiinalaisia.

Diplomaattiset ponnistelut Lähi-idän tilanteen rauhoittamiseksi jatkuivat viikonlopun aikana eri puolilla aluetta. Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tapasi lauantaina Israelin hallituksen ministerin Gazassa. Jordanian kuningas Abdullah puolestaan keskusteli sunnuntaina Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa Kairossa.

Tilanne kiristyy myös Libanonin rajalla

Rajavalvontaa Lähi-idässä

Tilanne on kiristynyt myös Libanonin ja Israelin välisellä rajalla. Yksi israelilainen sotilas sai surmansa Hizbollah-sissien pommi-iskussa rajalla sijaitsevalla kiistellyllä Shebaa Farmsin alueella. Hizbollah ja Israelin armeija joutuivat myös tulitaisteluun keskenään. Lisäksi Israel ampui tykistöllään Etelä-Libanoniin.

Israel iski Libanoniin nyt ensimmäistä kertaa sitten toukokuun lopun, jolloin se vetäytyi miehittämältään alueelta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.