Mainos

Lähes sata miestä taltutti Lahden metsäpaloa

Lahden Ämmälän metsäpalo saatiin hallintaan viiden jälkeen illalla. Iltapäivällä hieman kolmen jälkeen syttynyttä reilun 15 hehtaarin metsäpaloa sammutti satakunta miestä Lahden pelastuslaitoksesta ja ympäristökunnista.

Palo sai alkunsa Polkusentien ja Lakkilantien risteyksestä. Se levisi nopeasti havupuiden latvapalona erittäin kuivassa maastossa ja puuskaisessa tuulessa.
-Noin 350 x 500 metrin laajuisen pääpalopesäkkeen lisäksi jouduttiin sammuttamaan useita puuskaisen tuulen aiheuttamia pienempiä palopesäkkeitä, vs. palomestari Erkki Santero Lahden palolaitoksesta kertoi.

Santero arveli, että palon jälkivartiointia jatketaan myöhään yöhön mahdollisesti sunnuntaiaamuun saakka.
-Palon alku näytti aika hurjalta ja yhdessä vaiheessa palo meinasi päästä karkuunkin, mutta se saatiin kuitenkin riittävällä mies- ja vesimäärällä sammutetuksi. Metsä oli vanhaan avohakkuuseen istutettua nelimetristä koivutaimikkoa ja havumetsää: kuusta ja mäntyä.

Santero laski, että metsäpalon sammuttamiseen oli mennyt ainakin 200 kuutiota vettä. Sammutusveden saannin takasivat kaksi Lahden omaa säiliöautoa, Orimattilan ja Nastolan säiliöautot sekä useiden vapaapalokuntien autot. Santero arveli, että palon sytyttänyt kipinä on saattanut tulla kaukaakin, sillä aluskasvullisuuskin Lahden Ämmälässä oli rutikuivaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.