Mainos

Lähes 65 000 Model 3 -varausta peruttu – Elon Musk sutkautti osuvan vertauksen

14:45

Teslan toimitusjohtajan mukaan varausten peruutukset eivät ole ongelma, vaan itse asiassa jopa päinvastoin.

Elon Musk kertoi tällä viikolla, että vaikka lauantaina Suomen aikaan päivänvalon nähnyttä Model 3 -mallia on varattu puolisen miljoonaa kappaletta, on peruutuksiakin tullut runsaasti. Yhteensä noin 63 000 ihmistä on tullut syystä tai toisesta toisiin ajatuksiin ja peruuttanut varauksensa. Tuhannen dollarin varausmaksu palautetaan, vaikka varaus peruttaisiinkin.

Muskin mukaan varausten peruuntuminen ei kuitenkaan ole ongelma. Hän kertoi, että Teslan kannalta on jopa parempi, että varausten määrä ei lähde aivan kokonaan käsistä. Teslalla tulee olemaan valtava urakka saada valmistettua edes tähän mennessä tehtyjä varauksia vastaava määrä autoja. Musk paljasti samalla, että lauantaisen julkistuksen jälkeen uusia varauksia on tullut päivässä noin 1 800 kappaletta.

– Se on vähän sama kuin olisit ravintolassa tarjoilemassa hampurilaisia ja odotusaika olisi jo puolitoista tuntia. Haluatko oikeasti rohkaista ihmisiä tilaamaan lisää hampurilaisia, Musk veisteli.

Syynä peruutusten verrattain suureen määrään saattaa olla se, että auton lopullinen tuotantoversio esiteltiin nimenomaan vasta viime lauantaina. Sitä ennen ei ollut täyttä varmuutta auton ulkonäöstä, ominaisuuksista tai oikeastaan mistään muustakaan.

Mikäli autonsa varaa nyt, joutuu sitä Muskin mukaan odottelemaan vähintään ensi vuoden loppuun.

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.