Mainos

Lähes 4000 ulkomaille menevää laukkua jumissa

Helsinki-Vantaan lentokentän matkatavarasuma on jälleen pahentunut. Kentälle on eilisen ja tämän aamun jäljiltä kasaantunut noin 4000 laukkua.

Finnairin tiedotuksen mukaan laukkusumaa saatiin eilen illalla jo purettua, mutta aamulla tilanne on jälleen pahentunut. Finnairin mukaan tällä hetkellä noin 10 prosenttia matkustajista on ilman matkatavaroitaan. Normaalisti luku on prosentin luokkaa.

- Ongelma koskee tällä hetkellä nimenomaan lähteviä lentoja, ei saapuvia. Saapuvien matkatavaroiden suhteen tilanne on parempi, kentällä vain 300 laukkua odottaa kuljetusta asiakkaille, kertoo Finnairin asiakaspalveluyksikön toimistopäällikkö Kari Kaijanen.

- Tietojeni mukaan kentällä on täysi miehitys purkamassa sumaa. Syynä laukkuruuhkaan ovat terminaalin rakennustyöt ja aivan liian pienet tilat, Kaijanen kertoo.

Rakennustyöt pyritään saattamaan päätökseen maaliskuussa. Finnair arvioi, että pisimmillään matkatavaroitaan joutuu odottamaan viikon verran. Laukkuryysistä puretaan vanhimmasta päästä alkaen.

Matkatavaroita käsittelevä Northport puolestaan arvioi, että matkatavaroita joutuu odottamaan enintään vuorokauden.

Toimitusongelmat koskevat kaikkia kakkosterminaalista Helsinki-Vantaalla operoivia lentoyhtiöitä, eli pääasiassa Finnairia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja