Lähes 4 miljoonaa ihmistä vaatii armahdusta kuorma-autokuskille – tuomittiin 110-vuoden vankeuteen jarrujen petettyä

Jarrut pettivät: Rekkakuskille 110 vuoden tuomio USA:ssa 0:45
Rekkakuskille 110 vuoden tuomio Yhdysvalloissa jarrujen petettyä. Katso videolta, miltä onnettomuuspaikalla näytti

Yli 3,7 miljoonaa ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa kehotetaan Coloradon kuvernööriä Jared Polisia antamaan armahdus tai muuttamaan 110 vuoden vankeustuomio, joka annettiin kuorma-auton kuljettajalle, kertoo Business Insider. Hänen katsottiin tappaneen neljä ihmistä vuonna 2019 tapahtuneessa kolarissa.

26-vuotias kuorma-auton kuljettaja Rogel Aguilera-Mederosin tuomittiin lokakuussa 27 syyteestä, jotka liittyivät Lakewoodissa huhtikuussa 2019 tapahtuneeseen kolariin. 

NBC Newsin mukaan vuoden 2019 kolarista otettu video osoitti, että ajoneuvot syttyivät liekkeihin törmäyksen jälkeen.

Neljä ihmistä kuoli kolarissa, ja useat loukkaantuivat. Mukana oli myös viisi koulubussissa matkustanutta lasta, jotka joutuivat sairaalaan. 

Aguilera-Mederos ajoi moottoritiellä puutavaralla lastatulla kuorma-autolla, kun hän törmäsi edessä oleviin autoihin. Liikenne oli pysäytetty aikaisemman onnettomuuden vuoksi

Onnettomuushetkellä 23-vuotias Aguilera-Mederos sanoi, että ajoneuvon jarrut olivat epäkunnossa hänen ajaessaan alamäkeen. 

– Onnettomuus ei ollut tahallinen, eikä kuljettaja ole syyllistynyt rikokseen. Kenenkään muun kuin kuljetusyrityksen, jonka palveluksessa hän oli, ei pitäisi joutua vastuuseen tästä onnettomuudesta, sanoo Change.orgin vetoomus, joka luotiin kolme vuotta sitten Coloradossa asuva Heather Gilbeen toimesta.

Vetoomuksessa vaaditaan kuvernööriä myöntämään armahdus tai muuttamaan tuomiota niin, että jo kaksi vuotta tutkintavankeudessa olisi riittävä tuomio.

Paikallislehti otti kantaa tuomioon

Myös paikallislehti, Denver Post, otti tuomioon kantaan pääkirjoituksessaan.

– Tarkoituksenamme ei ole sabotoida tuomiota – Aguilera-Mederos todellakin tappoi neljä ihmistä traagisessa ja estettävissä olevassa onnettomuudessa, pääkirjoituksessa sanotaan.

– Mutta mielestämme on olemassa tärkeä ero, jota laki ei sallinut valamiesten tai tuomarin ottamaan huomioon. 26-vuotias ei ollut humalassa. Hän ei ajanut tahallaan piittaamattomasti, koska hänellä olisi ollut kiire tai olisi joutunut pakenemaan poliisia. Hän ei tuntenut tieraivoa, kun hän menetti kuorma-autonsa hallinnan.

Denver Channelille antamassaan lausunnossa Jefferson Countyn piirisyyttäjä Alexis King sanoi kannattavansa Aguilera-Mederosin tuomiota.

– Tämä onnettomuus oli tuhoisa uhreille, heidän perheilleen ja koko yhteisöllemme, King sanoi. 

– Aguilera-Mederosin toimet ja päätökset johtivat neljän hengen kuolemaan ja vakaviin vammoihin eloonjääneille. Kuten kuulimme heidän sanovan oikeudessa, sillä oli vakavia vaikutuksia heidän perheisiinsä ja läheisiinsä. Aloitimme neuvottelut, mutta Aguilera-Mederos kieltäytyi harkitsemasta mitään muuta kuin liikennesakkoa.

Poliisin tiedottaja kertoi Insiderille kuvernööri Polisin olevan tietoinen lakiin liittyvästä ongelmasta.

Lue myös:

    Uusimmat