Pariisin Tesla-onnettomuus luultua vakavampi: Yksi kuoli, 20 loukkaantui – auton vai kuljettajan syy?

Teslan mukaan turma-autosta ei ole löytynyt teknistä vikaa.

Lauantaina Pariisissa sattuneen Tesla-taksilla ajetun kolarin uhriluku on kasvanut. Onnettomuuden seurauksena kuoli yksi ja loukkaantui 20 ihmistä, heistä kolme vakavasti. Vielä eilen uutistoimistot kertoivat seitsemästä loukkaantuneesta.

Onnettomuusautoa ajoi vapaalla ollut taksinkuljettaja. Poliisin mukaan kuljettaja ei ollut alkoholin vaikutuksen alainen.

Taksiyhtiö G7 asetti operoimansa 37 Tesla Model 3 -autoa ajokieltoon kolarin jälkeen.

Amerikkalaisteini reputti inssin Teslan ominaisuuden vuoksi 2:43
KATSO MYÖS: Amerikkalaisteini reputti inssin Teslan ominaisuuden vuoksi. Auton vauhti hidastuu huomattavasti pelkkää kiihdytyspoljinta nostamalla, mutta tämä ei tutkinnon vastaanottajalle käynyt.

Autossa ei vikaa, sanoo Tesla

Tesla on tiedottanut Ranskan hallituksen edustajalle, että autosta ei olisi löytynyt teknistä vikaa. Viranomaisten tekemä tutkinta on vielä kuitenkin kesken. Tesla toimittaa viranomaisille auton järjestelmien keräämät tiedot.

Poliisin tietojen mukaan Tesla oli pysähtynyt punaisiin valoihin, mutta lähtenyt yhtäkkiä nopeasti liikkeelle osuen pyöräilijään. Auton mukana raahautunut pyöräilijä kuoli myöhemmin vammoihinsa. Tesla oli törmännyt tämän jälkeen useisiin kohteisiin, muun muassa pakettiautoon.

Vielä ei ole selvyyttä siitä, oliko Teslan Autopilot-ajoavustin kytketty päälle. Taksiyhtiö G7:n johtajan mukaan kuljettaja olisi yrittänyt jarruttaa, mutta auto oli sen sijaan kiihdyttänyt vauhtiaan.

Yhdysvalloissa on aiemmin tutkittu valituksia Teslojen omapäisistä äkillisistä kiihdyttämisistä, mutta tavallisesti tutkimuksissa on päädytty siihen, että kuljettaja on painanut vahingossa kaasupoljinta jarrun sijasta.

Yhdysvalloissa selvitetään kuitenkin edelleen lukuisia Teslalla ajettujen kolarien perimmäistä syytä ja esimerkiksi Autopilotin osuutta. Onnettomuuksissa on vuodesta 2016 lähtien kuollut kymmenen ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat