Mainos

Lähes 200 suomalaisturistia jumissa Kanarialla – syynä polttoainevuoto Finnairin koneessa

Lähes 200 suomalaismatkailijaa on jumissa Las Palmasissa Finnarin lentokoneen teknisen vian vuoksi. On vielä epäselvää, pääsevätkö he jouluksi kotiin.

Koneen piti lähteä iltapäivällä Suomen aikaa kohti Helsinkiä, mutta toisin kävi. Tekninen vika esti lentoonlähdön ja suomalaisturistit nököttävät nyt hotelliin majoittuneena tietoa siitä, koska kone pääsee vihdoin lähtemään.

– Kyseessä on polttoainevuoto, joka pitää korjata. Mekaanikot lentävät varaosien kanssa Suomesta sinne paikan päälle. Olemme tiedottaneet matkustajille, että huomenna aamupäivällä tehdään uusi tilannekatsaus, Finnairin viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist kommentoi tilannetta.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Iltalehden lukijan ottamassa kuvassa näkyy, kuinka lentokoneen siivessä sijaitsevasta polttoainesäiliöstä vuotaa kerosiinia kiitotielle.

–  Ensin jengi oli kauhuissaan, kun polttoainetta alkoi valua. Kaikki roikkuivat ikkunoissa ja sitä vain valui ja valui. Siellä kyseltiin, että mitä tapahtuu, jos tämä räjähtää. Pikku paniikkikin oli päällä. Hangaarissa kone sammutettiin, vuotokin loppui ja ajattelin, että ei tällä mihinkään lähdetä, Petri Salminen kommentoi lehdelle.

Tallqvist ei halua arvioida sitä, kuinka poikkeuksellinen tilanne on tai aiheutuiko siitä vaaraa matkustajille. 

– Tämä on tietysti todella ikävää ja olemme hyvin pahoillamme. Näin loma-aikaan ihmisillä on tietysti suunnitelmana viettää aikaa perheensä kanssa. Toivottavasti saamme heidät jouluksi kotiin, Tallqvist sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.