Finnairin lento jumissa Maltalla vian vuoksi – koneeseen lastatut matkustajat odottivat ulospääsyä tuntien ajan

Finnairin lento AY958 Maltalta Helsinkiin ei päässyt sunnuntaina matkaan teknisen vian vuoksi. Koneeseen aamupäivällä lastatut matkustajat joutuivat odottelemaan ulospääsyä viisi tuntia.

Koneessa ollut Jussi Haapaniemi kertoo, että vika liittyi ilmeisesti lentokoneen tietoteknisiin järjestelmiin.

– Siipien ohjaukseen liittyviä tietokoneita vaihdeltiin ja viimeiset tiedot kapteenin suusta olivat, että vika oli mitä ilmeisemmin johdoissa. Asiaa selvitellään tämän illan aikana, Haapaniemi sanoo.

Haapaniemen mukaan matkustajat joutuivat odottelemaan vian selvittelyn aikana koneen kyydissä viiden tunnin ajan.

Pitkästä odotuksesta huolimatta koneen henkilökunta hoiti ikävän tilanteen ammattitaitoisesti, Haapaniemi sanoo.

– Kapteenilla ja henkilökunnalla oli selkeästi tahto saada ongelma korjattua ja etenkin kapteeni antoi hyvin ammattimaisen kuvan, kun hän kävi monta kertaa juttelemassa tilanteesta rennosti matkustajien kanssa.

– El capitan oli kuulemma 31 vuotta veivannut tuossa ammatissa. On hienoa, että tuollaisia vanhan liiton herrasmiehiä on vielä olemassa.

Haapaniemen mukaan matkustajille on luvattu tietoa lennon uudesta aikataulusta huomenna aamukuudelta. Osalle matkustajista viivästys on aiheuttanut harmaita hiuksia.

– Kun ihmisiä kuunteli, niin onhan siellä inhimillisiä huolenaiheita. Osalla on maanantaina töitä tai sovittu lastenhoitajan kanssa, että tänään tullaan takaisin. Järjestelyjä varmasti kyllä tulee.

Lennon myöhästymisestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat