Lähes 20 000 suomalaista saa pian postia japanilaisvalmistajalta – tällaiset ongelmat on syytä hoitaa kuntoon viipymättä

Epäilyttääkö käytetyn auton kunto? Myyjän rehellisyyden voi punnita ehdottamalla temppua, josta"valitettavan harva"tietää 3:59
KATSO MYÖS: Epäilyttääkö käytetyn auton kunto? Myyjän rehellisyyden voi punnita ehdottamalla temppua, josta valitettavan harva tietää.

Sekä Toyota että Lexus kertoivat keskiviikkona autojensa takaisinkutsusta. Lähes 20 000 japanilaismerkkien omistajaa tulevat saamaan maahantuojalta kirjeen.

Toyota kutsuu Suomessa takaisin noin 18 900 autoa mahdollisten turvatyynyongelmien vuoksi. Kampanjan piiriin kuuluu elokuun 2002 ja huhtikuun 2006 välillä valmistettuja Avensis-malleja.

– Kampanja on jatkoa monia merkkejä viimeisen kuuden vuoden aikana koskeneille turvatyynyjärjestelmän tarkastuskampanjoille, maahantuoja kertoo tiedotteessaan.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa kuljettajan turvatyynyn täyttölaitteen pyrotekninen seos voi altistua ilmankosteuden ja lämpötilavaihteluiden aikaansaaman muutokselle täyttöaineen koostumuksessa. Tämä voi törmäystilanteissa aikaansaada täyttölaitteen virheellisen toiminnan turvatyynyn aktivoitumisen yhteydessä.

Toyotan tiedossa ei ole, että sen autoja koskeva ongelma olisi aiheuttanut onnettomuuksia tai vaaratilanteita.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä turvatyyny tai täyttölaite vaihdetaan veloituksetta uuteen.

Lexuksellakin takaisinkutsu

Myös Toyotan sisarmerkki Lexus ilmoitti takaisinkutsukampanjasta keskiviikkona. 621 auton kampanja koskee lokakuun 2013 ja huhtikuun 2018 välisenä aikana valmistettuja malleja GS 300h, GS 450h, IS 300h ja RC 300h.

Maahantuojan mukaan mahdollisessa ongelmatilanteessa polttoainesäiliöön kiinnitetyn huohotusputken kiinnityslaippaan saattaa muodostua halkeama, jolloin bensiiniä voi päästä vuotamaan.

Valmistajan tiedossa ei ole, että tämäkään ongelma olisi aiheuttanut vaaratilanteita. Myös Lexusten omistajan saavat postia suoraan maahantuojalta.

Lue myös:

    Uusimmat