Fernando Alonsoa verrataan Michael Schumacheriin – F1-pomo täysin äimänä espanjalaisen kyvystä: "Vakuuttanut minut kaikista eniten"

2:23
Fernando Alonso ja Lewis Hamilton hurjassa sijoitustaistelussa!

Fernando Alonso palasi kahden vuoden tauon jälkeen F1-sarjaan, kun hän solmi sopimuksen Alpinen kanssa. Alpinen toimitusjohtaja Marcin Budkowski on ollut vakuuttunut espanjalaisen työskentelystä.

Alonson alkukausi on sujunut vaihtelevasti. Espanjalainen on kerännyt 36 MM-pistettä, kolme vähemmän kuin tallikaveri Esteban Ocon, ja on MM-taulukossa sijalla 12. Toisaalta espanjalaisen suoritukset ovat myös herättäneet ihastelua. Unkarin GP:ssä Alonso kävi tuimaa kamppailua Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan ja onnistui pitämään britin pitkään takanaan.

Voit katsoa tilanteen pääkuvan videolta.

Budkowski sanoo vaikuttuneensa Alonson toiminnasta tallissa.

– Hänen lähestymistapansa on vakuuttava, se on todella, todella ammattimainen. Totta puhuakseni hän muistuttaa hieman Michaelia (Schumacher). Kun olin Ferrarilla, hänen huolellisuutensa asioiden lähestymisessä oli huipussaan, ja näen samoja piirteitä Fernandossa, Budkowski sanoi Racingnews365.comin mukaan.

Budkowski työskenteli Ferrarilla, kun Schumacher voitti tallin väreissä maailmanmestaruudet vuosina 2002–2004.

Puolalainen Budkowski ylistää myös Alonson kykyä analysoida kisatapahtumia ajaessaan.

– Se on häkellyttävää. Istumme varikkomuurilla ja näemme kaiken datan ja katselemme kisaa. Hän taas on autossa ja ajaa täyttä vauhtia, mutta silti hänen analyysinsä kilpailusta on lähes sama kuin meillä, vaikkei hänellä ole käytössään samaa tietomäärää, Budkowski hämmästelee.

– Se on vakuuttanut minut kaikista eniten. Ilmeisesti 20 vuoden kokemus F1-sarjasta tekee sen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja