Muuttunut Kimi Räikkönen sai Alfa Romeo -pomon hämilleen – ”En osannut kuvitellakaan”

Suomalaiskuski Kimi Räikkönen palasi täksi kaudeksi tuttuun ympäristöön F1-sarjassa. Räikkösen osoitteeksi tuli Alfa Romeo, entinen Sauber. Näin ollen Räikkönen oli siellä, mistä hän lähti liikkeelle F1-urallaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeolla on yhä sellaisia tahoja, jotka toimivat tallissa silloin kun Räikkönen aloitteli omaa F1-uraansa 2000-luvun alussa. Yksi näistä on Alfa Romeon manageri Beat Zehnder, joka on toiminut Sauberilla koko tallin historian ajan.

Zehnder myöntää, että hän oli positiivisesti yllättynyt siitä Räikkösestä, joka palasi italialaissveitsiläiseen talliin.

– Tunnen hänet ja pidän häntä yhtenä kaverinani näissä piireissä. En osannut kuvitellakaan, että kuinka paljon hän on kehittynyt auton teknisellä puolella, Zehnder sanoo C Morelle.

– Hän tietää sen suhteen kaiken. Ihan pienimmätkin muutokset ja niiden merkityksen autolle. Se on ihan uskomatonta, Zehnder hehkuttaa.

Räikkönen on pitänyt Alfa Romeon lippua yllä tällä kaudella. Suomalaiskuski on tuonut tallille 25 pistettä. Tallikaveri Antonio Giovinazzin saldo näyttää tällä hetkellä yhtä pistettä.

– Antonion kauden alku oli vaikea teknisten ongelmien takia. Häneltä jäi muutamat vapaat harjoitukset välistä. Kimi on edelleen yksi sarjan nopeimmista kuljettajista, Alfa Romeon manageri Zehnder näkee.

39-vuotiaan Räikkösen kokemus puhuttelee Zehnderiä.

– Nuorta kuljettajaa pitää ohjata muun muassa ratin asetusten kanssa sun muussa. Kimi taas tekee 80 prosenttia säädöistä itse, Zehnder puhuu yhdestä esimerkistä. 

Lue myös:

    Uusimmat