Mainos

Lahden tulipalon aiheuttaja vapaalle jalalle

Lahden tapaninpäiväisen kerrostalopalon aiheuttanut mies on päästetty poliisin pyynnöstä vapaalle jalalle, koska keskeiset seikat on selvitetty.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esko Heinonen arvelee silti kuluvan vielä kuukausia ennen kuin tekninen tutkinta ja kymmenien asianomistajien kuuleminen on ohi. Jatkossa poliisi perehtyy muun muassa palon syntyyn. Todennäköisinpänä syynä pidetään asunnossa latauksessa olleen akun räjähdystä, mutta muutkin vaihtoehdot otetaan huomioon.

Asunnon haltija, 1966 syntynyt mies vangittiin viime viikon lopulla epäiltynä kahdesta kuolemantuottamuksesta ja yleisvaaran aiheuttamisesta. Uuden vuoden jälkeen poliisi pyysi käräjäoikeudelta miehen vapauttamista.

Tekijällä on tapahtuneesta varsin heikot mielikuvat vahvan humalatilan takia. Hän poistui paikalta tuttavien luokse ja jätti alakerran asunnon oven auki, mikä vauhditti palon leviämistä porraskäytävään. Tulipalossa kuolivat viidennestä kerroksesta paenneet nuori nainen ja mies, jotka tuupertuivat matkalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.