Lähde: Toto Wolff siirtämässä Valtteri Bottaksen toiseen talliin – "Hän ei halua lähteä"

Spekulaatiot Valtteri Bottaksen tallipaikasta kiihtyvät – C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu kuumimpiin huhuihin 7:21
MTV Uutiset Live: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu Valtteri Bottaksen ympärillä kiertäviin huhuihin.

F1-kuljettajamarkkinat käyvät nyt kuumina. Isoimmat kysymysmerkit liittyvät menestystalli Mercedekseen, joka ei ole kertonut kauden 2021 kuskivalinnoistaan. Nyt ilmoille on tullut väitteitä, joiden mukaan suomalaisajaja Valtteri Bottas vaihtaisi tallia.

Asia tuli ilmi, kun Motorsport.it:n toimittaja Franco Nugnes kertoi, että Mercedes nostaisi brittikuski George Russellin toiseksi kisakuljettajakseen.

Motorsport-Total-sivuston mukaan Bottaksen taustajoukkoihin kuuluva Didier Coton olisi keskustellut suomalaiskuskin tulevaisuudesta Renaultin tallipäällikön Cyril Abiteboulin kanssa.

Nyt myös Autohebdo puhuu Bottaksen ja Renaultin kytköksestä.

Sivusto kertoi aiemmin, että espanjalaiskuljettaja Fernando Alonso olisi tehnyt esisopimuksen Renaultin kanssa.

Nyt tämä kuvio on vaakalaudalla.

– Renaultin kannalta vain yksi vaihtoehto on houkuttelevampi, ja se on Bottas. Hän on pystynyt pistämään Lewis Hamiltonille kampoihin ja hän on luonteeltaan täysin erilainen kuin tulinen Alonso, Autohebdon toimittaja Jean-Michel Desnoues kirjoittaa, F1maxinaalin siteeratessa.

Desnouesin mukaan Bottaksen rauhallinen luonne sopisi paljon paremmin Renaultin nykykuljettajan Esteban Oconin rinnalle, verrattuna tuittupäiseen Alonsoon. Desnoues kuitenkin kirjoittaa siitä, että Mercedes joutuu käsittelemään tilannetta varovaisesti.

– Vaikka Bottas ei halua lähteä, Toto Wolff näkee hänet mieluimmin Renaultilla, Desnoues väittää.

Renault etsii tällä hetkellä uutta kuljettajaa, sillä australialainen Daniel Ricciardo hyppää kaudeksi McLarenille kaudeksi 2021.

Ricciardo korvaa Carlos Sainzin, joka taas vaihtaa Ferrarille.

Suomalaiskuskin Bottaksen nykyinen Mercedes-sopimus päättyy kauden 2020 jälkeen. Mercedeksen tallipäällikkö Wolff kuuluu puolestaan hänen taustajoukkoihinsa, managerointitasolla.

Lue myös:

    Uusimmat