Lähde: Kim Jong-unin jalka petti ylipainon vuoksi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on edelleen tiukasti kiinni vallankahvassa, vaikka häntä ei olekaan nähty julkisuudessa.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman nimettömän lähteen mukaan Kim on loukannut jalkansa sotaharjoituksissa.  

– Hän määräsi kaikki kenraalit ottamaan osaa harjoitukseen, ja teki niin itsekin. He ryömivät, juoksivat ja pyörivät, jolloin Kim loukkasi nilkkansa jänteet ja polvensa, koska hän on niin ylipainoinen. Hän jatkoi konkkaamista ympäriinsä, ja vamma paheni, lähde valotti.  

Tuntemattoman lähteen mukaan vammojen paranemiseen menee kolmisen kuukautta.

Harjoitukset pidettiin elokuun lopussa tai syyskuun alussa.  
Kimin on odotettu palaavan julkisuuteen perjantaina, jolloin vietetään Pohjois-Korean kommunistipuolueen 69-vuotispäivää.  Kahtena viime vuonna Kim on vieraillut juhlapäivän aamuyöllä mausoleumissa, johon on haudattu hänen isänsä ja isoisänsä.  
  
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kim Jong-un katoaa pitkäksi aikaa julkisuudesta. Kesällä 2012 hän oli poissa julkisuudesta 23 päivän ajan ennen kuin ilmaantui taas näkyville vieraillessaan delfinaariossa.  
Kaikki Pohjois-Koreaa seuraavat tarkkailijat eivät muutenkaan ole pitäneet vallankaappausteoriaa uskottavana.

– Kim Jong-un on aina jakanut vallan muiden keskeisten toimijoiden kanssa. Vaikka sisäinen vallanjako on voinut muuttua, on epätodennäköistä, että hänet haluttaisiin siirtää syrjään ottaen huomioon hänen symbolisen arvonsa, sanoi kansalaisjärjestö Choson Exchangen toimitusjohtaja Andray Abrahamian.

Myös New York Timesin haastattelemat asiantuntijat torjuivat spekulaatiot vallankaappauksesta toiveajatteluna.   

Lue myös:

    Uusimmat