Laamaeläimestä johdetusta koronahoidosta erittäin lupaavia tuloksia – "Yksi tehokkaimmista virusta neutralisoivista aineista"

Laamoista johdettu hoitokeino on antanut lupaavia tuloksia Covid-taudin hoidossa, kertoo BBC.

Tutkijoiden mukaan laamojen avulla kehitettävässä hoidossa on ilmennyt "merkittävää potentiaalia" varhaisen vaiheen kokeissa.

Hoidossa käytetään nanokokoisia vasta-aineita, jotka ovat pienempiä ja yksinkertaisempia kuin kamelien ja laamojen infektioita vastaan tuottamat luontaiset vasta-aineet.

"Laamahoitoa" tutkitaan lääketieteen tutkimuskeskus Rosalind Franklin -instituutissa Isossa Britanniassa. Hoitokeinoa instituutissa tutkiva professori James Naismith kuvaa laaman immuunijärjestelmästä johdettuja nanovasta-aineita "fantastisen jännittäviksi".

Juttu jatkuu videon jälkeen.

6:12
Katso myös: Koronavirustartunta aiheuttaa monille myös long covidin nimellä tunnettua pitkäaikaista koronasairautta. Videolla kerrotaan, keihin se iskee pahiten.

Toimisi nenäsuihkeena

Ihmisille hoitoa voitaisiin antaa nenäsuihkeena hoitamaan ja jopa estämään infektioita.

Franklinin mukaan vasta-ainehoitoa nenäsumutteena saaneet jyrsijät paranivat koronavirustaudista kuudessa päivässä.

Hoitoa on testattu vasta laboratorioeläimillä, mutta maan terveysviranomaisten mukaan kyseessä on "yksi tehokkaimmista SARS-CoV-2-virusta neutralisoivista aineista".

BBC:n mukaan laaman immuunijärjestelmään perustuvien vasta-aineiden teho koronavirusta vastaan perustuu sitkeyteen, jolla ne kytkeytyvät hyökkääjävirukseen ja merkitsevät sen niin, että kehon oma immuunipuolustus hyökkää virusta vastaan kaikin käytettävissä olevin keinoin sen tuhoamiseksi.

Suomessa hoidosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja