Laamojen vasta-aineita voi ehkä käyttää koronavirustaudin hoidossa, esittää uusi tutkimus – "Läpimurto"

7:37
Katso video: MTV Uutiset tutustui alpakka-agilityyn.

Tutkimuksen mukaan laamoista johdettujen vasta-aineiden on osoitettu neutralisoivan SARS-CoV-2-viruksen laboratoriokokeissa. Brittiläiset tutkijat ilmoittivat tänään löydöstään.

Tutkijat toivovat, että vasta-aineita, joita kutsutaan pienen koonsa vuoksi nanovasta-aineiksi, kehitettäisiin hoitoon potilaille, jotka sairastavat vakavaa COVID-19 tautia.

Laamat, kamelit ja alpakat tuottavat luonnostaan pieniä vasta-aineita, jotka voidaan muuttaa nanovasta-aineiksi. Tutkimusryhmä suunnitteli uudet nanovasta-aineet käyttämällä kokoelmaa vasta-aineista, jotka oli otettu laamojen verisoluista. 

Nämä nanovasta-aineet sitoutuivat tiukasti SARS-CoV-2-viruksen piikkiproteiiniin estäen sen pääsyn ihmisen soluihin ja täten estäen tartunnan. 

Oxfordin yliopiston professori Ray Owensin mukaan tutkimus on loistava esimerkki tiedetyön tiimityöstä.

– Olemme luoneet, analysoineet ja testanneet nanorakenteet 12 viikossa. Tämän seurauksena ryhmä on suorittanut vain muutamassa päivässä kokeita, joiden suorittaminen tyypillisesti kestäisi kuukausia. Olemme toiveikkaita, että viemme tämän läpimurron prekliiniseen tutkimukseen.

Tutkimusryhmään kuuluu tutkijoita Rosalind Franklin -instituutista, Oxfordin yliopistosta sekä Yhdistyneen kuningaskunnan tiedelaitoksesta Diamond Light Source ja Englannin kansanterveyslaitoksesta Public Health England. 

Tällä hetkellä koronavirusta vastaan ei ole olemassa lääkettä tai rokotetta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja