Mainos

Lääkelaitoksen työntekijät tyrmistyneitä STM:n väitteistä

Lääkelaitoksen henkilökunta on hämmentynyt Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) väitteistä.

Lääkelaitoksen mukaan STM jatkaa harhaan johtavaa tiedottamista henkilökunnan siirtymähalukkuudesta Kuopioon. STM:n tiedotteessa kerrotaan, että "Lääkelaitoksen työntekijöiden kiinnostus Kuopiossa työskentelyyn on kasvanut lääkehuollon uudelleen organisoinnin edetessä". Väite perustuu STM:n Lääkelaitoksen henkilöstölle tehtyyn kyselyyn.

Lääkelaitoksen mukaan muuttohalukkuuskyselyjä käytetään väärin ja tuloksia vääristellään. Lääkelaitoksen henkilökunnan tiedotteen mukaan muuttohalukkaita on tällä hetkellä 3 henkilöä eli 1,5 prosenttia Sosiaali- ja terveysministeriön kyselyyn vastanneista. Yhteensä vastanneita oli 199. Mahdollisesti muuttohalukkaita on toiset 1,5 prosenttia.

STM:n mukaan muuttohalukkaita olisi 15 prosenttia, mutta tähän lukuun on Lääkelaitoksen mukaan laskettu myös ne henkilöt, jotka vastasivat "en osaa sanoa". Lääkelaitos ei ole tyytyväinen STM:n väitteistä ja on sitä mieltä, ettei näiden tulosten perusteella voi sanoa siirtymähalukkuuden lisääntyneen.

Lääkelaitos lisää, että sosiaali- ja terveysministeriön tulisi olla vakavasti huolissaan lääkevalvonnan ja lääketurvallisuuden heikentyneestä tilasta, kun jo 31 Lääkelaitoksen virkamiestä kahdestasadasta on irtisanoutunut elokuun jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.