Lääkelaitoksen työntekijät tyrmistyneitä STM:n väitteistä

Lääkelaitoksen henkilökunta on hämmentynyt Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) väitteistä.

Lääkelaitoksen mukaan STM jatkaa harhaan johtavaa tiedottamista henkilökunnan siirtymähalukkuudesta Kuopioon. STM:n tiedotteessa kerrotaan, että "Lääkelaitoksen työntekijöiden kiinnostus Kuopiossa työskentelyyn on kasvanut lääkehuollon uudelleen organisoinnin edetessä". Väite perustuu STM:n Lääkelaitoksen henkilöstölle tehtyyn kyselyyn.

Lääkelaitoksen mukaan muuttohalukkuuskyselyjä käytetään väärin ja tuloksia vääristellään. Lääkelaitoksen henkilökunnan tiedotteen mukaan muuttohalukkaita on tällä hetkellä 3 henkilöä eli 1,5 prosenttia Sosiaali- ja terveysministeriön kyselyyn vastanneista. Yhteensä vastanneita oli 199. Mahdollisesti muuttohalukkaita on toiset 1,5 prosenttia.

STM:n mukaan muuttohalukkaita olisi 15 prosenttia, mutta tähän lukuun on Lääkelaitoksen mukaan laskettu myös ne henkilöt, jotka vastasivat "en osaa sanoa". Lääkelaitos ei ole tyytyväinen STM:n väitteistä ja on sitä mieltä, ettei näiden tulosten perusteella voi sanoa siirtymähalukkuuden lisääntyneen.

Lääkelaitos lisää, että sosiaali- ja terveysministeriön tulisi olla vakavasti huolissaan lääkevalvonnan ja lääketurvallisuuden heikentyneestä tilasta, kun jo 31 Lääkelaitoksen virkamiestä kahdestasadasta on irtisanoutunut elokuun jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat