Mainos

Lääkekorvausten remontti jakoi eduskuntaa

Opposition mielestä hallituksen ajama muutos suosii satunnaisesti sairastavia ja vähän lääkkeitä käyttäviä, mutta kasvattaa pitkäaikaissairaiden lääkelaskua. Opposition vastaesitykset kaatuivat kuitenkin äänestyksissä.

Hallituksen ajama tapa jarruttaa lääkekustannusten kasvua ei ollut eduskunnassa opposition mieleen. Eduskunta joutui tänään äänestämään lainmuutoksesta, joka tuo muutoksia myös asiakkaiden saamiin korvauksiin.

Lainmuutoksen myötä lääkeostojen korvausprosentit laskevat hieman, mutta toisaalta ostokertaisesta omavastuusta luovutaan peruskorvatuissa ja alemman erityiskorvausluokan lääkkeissä.

Opposition mielestä hallituksen ajama muutos suosii satunnaisesti sairastavia ja vähän lääkkeitä käyttäviä, mutta kasvattaa lääkelaskua pitkäaikaissairaille, jotka joutuvat käyttämään monia kalliita peruskorvattavia lääkkeitä.

Eduskunta keskusteli asiasta pitkään eilen illalla. Oppositio arvosteli muun muassa sitä, että järjestelmään jää 1,50 euron omavastuu silloin, kun vuotuinen omavastuuosuus on täyttynyt ja asiakas saa lääkärin määräämät lääkkeet muutoin maksuttomina.

Lain sisällöstä äänestettiin kymmenkunta kertaa, mutta kokoomuksen Eero Akaan-Penttilän ja vasemmistoliiton Erkki Virtasen tekemät vastaesitykset kaatuivat hallitusryhmien voimin selvin luvuin.

Hallitusrintamasta vain SDP:n Esa Lahtela ja Marjaana Koskinen äänestivät parin pykälän kohdalla opposition muutosesitysten puolesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.