Yli 67 000 yhdysvaltalaisesta lastenlääkäristä koostuva American Academy of Pediatrics -ammattiliitto peräänkuuluttaa terveysviranomaisilta vahvempia turvallisuustoimia ruokateollisuudessa käytettyjä kemikaaleja vastaan. 
Videolla keskustellaan syövän ja ravinnon yhteydestä.
Pediatrics-julkaisussa esitelty raportti viittaa alati kasvavaan todistusaineistoon, jonka mukaan ruokateollisuudessa käytetyt kemikaalit voivat vaikuttaa haitallisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen.
Raportin tekoprosessia johtanut lastenlääkäri Sheela Sathyanarayana on huolissaan siitä, etteivät viranomaiset puutu tarpeeksi lasten kemikaalialtistukseen. Siksi hän tutkijatovereineen kirjoitti huolta herättävän raportin elintarviketeollisuudessa käytettävien kemikaalien vaikutuksesta lapsen terveyteen.
The New York Times -lehden haastattelema American Chemistry Council -järjestön tiedottaja muistutti, että kemikaalit ovat välttämättömiä ruoan säilyvyyden ja turvallisuuden vuoksi.

