Aviomiehellä todettiin syöpä – sitten vaimon rinnasta löytyi kasvain: "Tiesin, että meidän täytyy pysyä vahvoina lastemme takia"

Tältä näyttää melanooma.

Jenkkipariskunta on saanut kokea paljon. Ensin aviomies Brianilla todettiin non-Hodgkin-lymfooma. Muutamien kuukausien päästä Michelle-vaimolta löydettiin rinnasta kasvain. Pariskunnan syöpähoidoista uutisoi muun muassa Metro-lehti.

Michelle Murdok ja hänen aviomiehensä Brian sairastuivat molemmat syöpään saman vuoden sisällä. 39-vuotiaalla Brianilla todettiin imusolmukesyöpä, non-Hodgkin-lymfooma, vuonna 2015. Samanikäinen Michelle puolestaan löysi kasvaimen vasemmasta rinnastaan marraskuussa 2015, ja tammikuussa 2016 hänellä todettiin rintasyöpä.

– Kun Michellellä todettiin syöpä, se oli pelottavaa. Vatsanpohjaani kylmäsi. Tiesin, että meidän täytyy pysyä vahvoina lastemme takia, Brian kertoo.

Brianin syöpä uusiutui

Muutamia viikkoja Michellen syöpädiagnoosien jälkeen hänelle tehtiin molempien rintojen poisto. Hänelle tehtiin myöhemmin uudet rinnat hänen vatsansa rasvasta.

Kun Michelle oli lopettanut intensiivisen kemoterapiajakson ja hänen sädehoitonsa olivat kesken syyskuussa 2016, seurasi lisää vaikeuksia: Brianin vointi romahti uudelleen.

– Olimme taistelleet tässä vaiheessa syöpää vastaan jo vuoden, kun minulle kerrottiin, että se oli palannut. En ollut järkyttynyt. Tiesin vain, että minun piti taistella, Brian kertoo.

Michelle ja Brian kävivät yhdessä syöpähoidoissa. Heidän mukaansa tämä vahvisti heidän suhdettaan.

– Tavallaan Brianin syöpä valmisti meitä kohtaamaan minun syöpäni, Michelle pohtii.

Varoivat puhumasta syövästä lapsilleen

Pariskunnalla on kaksi lasta. He kertoivat avoimesti olevansa sairaita, mutta välttivät käyttämästä syöpä-sanaa. He eivät halunneet, että lapset huolestuisivat.

– Kerroimme, että äiti ja isä olivat sairaita, ja että tarvitsemme lääkettä, jotta voisimme paremmin, Michelle kertoo.

Nyt kumpikin voi hyvin

Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. Molempien syöpä näyttää parantuneen.

Pariskunta on uudistanut vihkivalansa vuosien varrella kahdesti. Ensimmäisen seremonian he järjestivät, kun hoidot olivat kesken. Toinen juhlatilaisuus pidettiin sen jälkeen, kun lääkärit olivat todenneet molemmat terveiksi.

– Meille oli tärkeää tehdä niin, koska kaiken kokemamme jälkeen arvostaisimme tosiaimme enemmän.

Michellen mukaan syöpä sai heidät katsomaan elämää eri tavalla. Nyt heille perhe on tärkeämpi kuin työ.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Elämä on lyhyt, ja sinulla on ainoastaan nykyhetki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja