Lääkärit ja hoitajat anovat somessa ihmisiä pysymään kodeissaan: "Minä jäin töihin teidän takianne"

Lääkärit ja hoitajat pyytävät sosiaalisessa mediassa hartaasti, että ihmiset pysyisivät koronavirusepidemian aikana kotona.

Lääkäri ja hoitajat ovat vedonneet ihmisiin, että nämä pysyisivät kotona. NurseTimes -sivustolla julkaistuissa kuvissa suojapukuun pukeutunut lääkäri Ahmed Rabea jakoi somessa kuvan, jossa hän pitelee paperilappua, johon on kirjoitettu: ”Minä jäin töihin teidän takianne. Jääkää te kotiin meidän takiamme.”

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Samanlaista viesti välittää italiankielisen lapun kirjoittanut hoitaja nimeltä Irene. Hänkin vetoaa ihmisiä pysymään kotona.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sairaanhoitajalta painokas viesti

Myös yhdysvaltalainen sairaanhoitaja Ashley Barton vetosi ihmisiä pysymään neljän seinän sisällä, kertoo Mirror. Ashley kertoo törmänneensä lukuisiin ihmisiin, jotka yrittävät päästä koronatesteihin, vaikka eivät täytä testin suorittamiseen määrättyjä kriteereitä, ja jotka osoittavat tyytymättömyyttään, kun heidät käännytetään pois.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Moni ihminen on tyytymätön tähän. Mutta antakaa kun kerron teille jotain: Kyse ei ole teistä, koronaviruspotilaiden kanssa työskentelevä Ashley kirjoitti.

– Kyse on kolmen lapsen äidistä, joka käy kemoterapiassa syöpäosastolla. Hänellä ei ole minkäänlaista immuunipuolustusta. Kyse on 2,5 vuoden ikäisestä lapsesta, joka on joutunut taistelemaan joka päivä selvitäkseen. Kyse on kahden lapsen isästä, jolle tehtiin juuri sydänoperaatio ja jolla on pitkä toipumisen tie edessään, Ashley luetteli muutamia esimerkkejä.

– Kyse on heidän suojelemisestaan, ei siitä, että sinua rangaistaisiin.

Ashleylla itsellään on hieman yli vuoden ikäinen poika ja isovanhemmat. Hänellä on läheisiä, joille sairastuminen voisi tietää vaikeuksia.

– Tässä on kyse elämästä ja kuolemasta. Lakkaa olemasta itsekäs ja mieti niitä, jotka jo taistelevat hengestään täällä.

Ashley ymmärtää ihmisten turhautumista. Kaikkihan toivoisivat saavansa olla läheistensä kanssa. 

– Mutta käytännöllä on syynsä. Voin luvata, että se ei se johdu rangaistuksesta, Ashley kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja