Lääkärin uskonnollinen manausrituaali oli tappaa naisen Britanniassa – vahvat lääkkeet virtasivat suoniin tohtorin lukiessa Koraanin säkeitä

Britanniassa maan kansallisessa terveydenhuollossa työskennellyttä anestesialääkäriä uhkaa vankeustuomio. Juttua käsitellyt tuomari kuvailee rikosta oudoimmaksi koskaan kohtaamakseen tapaukseksi. Egyptiläistaustainen lääkäri lääkitsi naisystävänsä lähes hengiltä suorittaessaan tälle voimakkailla lääkkeillä ryyditettyjä islamilaisia manausrituaaleja.

BBC:n mukaan 61-vuotias Hossam Metwallyn erikoisalaa ovat olleet anestesialääkärin sekä kivunhoidolliset tehtävät. Erikoinen tapaus päätyi viranomaisten tietoon kesällä 2019, kun lääkärin naisystävä kiidätettiin sairaalaan. Hänen sydämensä oli ollut lähellä pysähtyä. Naisella todettiin useiden elimien vaurioita.

Tapauksen taustalla ovat lääkärin naisystävälleen suorittamat islamilaiset rituaalit, joiden aikana hän pumppasi naiseen erilaisia lääkkeitä sekä luki samaan aikaan Koraanin säkeitä. Hossam Metwally uskoi, että nainen oli riivattu ja että tämän sisällä eli useita eri henkiä.

Näitä henkiä puolestaan tohtori yritti karkottaa lääkitsemällä naisystäväänsä lääkekoktaililla, voitelemalla tämän ihoa pyhällä vedellä sekä pyhillä öljyillä.

Kotoa paljastui lääkearsenaali

Pariskunnan kotoa viranomaiset löysivät valtavan arsenaalin erilaisia lääkeaineita. Viranomaiset löysivät muun muassa ketamiinia, anestesiassa käytettävää propofolia sekä fentanyyliä, joka on erittäin voimakas opioidikipulääke.

Pariskunta oli tavannut muutamaa vuotta aiemmin anestesialääkärin pyörittämällä kipuklinikalla. Myöhemmin pari muutti yhteen lääkärin asuntoon. Nainen työskenteli aiemmin sairaanhoitajana, mutta kärsi mielenterveysongelmista, masennuksesta ja muista sairauksista, jotka saivat hänet lopettamaan hoitoalan työssä.

Syyttäjän mukaan lääkäri syötti kumppanilleen salaa erilaisia lääkeaineita ja samalla nainen tuli riippuvaiseksi erilaisista aineista.

Valamiehistölle kerrottiin, että tohtori oli suorittanut naiselle ainakin 250 rituaalia yli neljän vuoden aikana. Oikeudessa nähtiin myös tallenteita rituaaleista. Eräällä tallenteella lääkäri toisti "Bismillah Allah-hu-Akbar" ja samaan aikaan naiseen virtasi nestettä tähän kiinnitetyn kanyylin kautta.

Eräällä toisella tallenteella nainen makasi huumattuna ja sidottuna vuoteeseen. Uskonnollisten säkeiden välillä lääkäri tiedusteli naisystävältään, oliko tämä saanut yhteyden henkiin päänsä sisällä.

Lääkäri todettiin valamiehistön toimesta syylliseksi muun muassa naisen hengen vaarantamiseen sekä useiden lääkeaineiden luvattomaan hallussapitoon. Häntä odottaa vankeustuomio. Tuomitsemiskäsittely järjestetään syyskuussa.

Jutun tuomari Jeremy Richardson totesi syylliseksi julistamisen jälkeen, ettei hän ole koskaan ollut tekemisissä näin oudon tapauksen kanssa. Oikeudessa kuultiin myös imaamia, jonka mukaan ruqya-rituaalilla on asema islaminuskossa, mutta siihen eivät liity manauksen kohteena olevan huumaaminen tai lääkitseminen.

Lue myös:

    Uusimmat