Rakastajattaren hankkinut tanskalaispastori murhasi vaimonsa ja hävitti ruumiin happokylvyssä: "Olen syössyt elämäni pimeyteen"

Tanskalainen seurakuntapastori on tuomittu 15 vuodeksi vankeuteen vaimonsa murhasta ja ruumiin hävittämisestä happoon upottamalla.

Pastori Thomas Gotthard kertoi veriteon syyksi avioliiton ongelmat. Rakastajattaren hankkinut pastori pelkäsi mahdollisen avioeron aiheuttamia ongelmia. Lisäksi pastorilla oli jo ennestään yksi entinen vaimo.

– Olen syössyt elämäni pimeyteen, jossa haluan pysyä. Olen syyllinen eikä kenenkään tulisi tuntea myötätuntoa minua kohtaan, pastori totesi oikeudenkäynnin lopuksi tämän viikon tiistaina.

Oikeusprosessin ja tutkinnan aikana pastori kertoi yksityiskohtaisesti murhasuunnitelmistaan. Hän kertoi iskeneensä vaimoaan kivellä päähän. Lopuksi mies peitti vaimonsa nenän ja suun kunnes vaimo menehtyi vammoihinsa ja hapen puutteeseen.

Syyttäjän mukaan murhasta tuli miehelle kuin harrastus.

– Kyseessä ei ole tarina onnettomasta miehestä, joka ei pystynyt saamaan elämänsä rakkautta, tai kolmatta rakkauttaan. Päinvastoin. Kysymyksessä on mies, joka näki vaimonsa kahleena kaulassaan, syyttäjä tulkitsi miehen murhasuunnitelmia.

Oppia tv-ohjelmasta

Murhatyön päätteeksi pastori hävitti vaimonsa ruumiin hapolla. Hän oli saanut ajatuksen ruumiin hävittämistavasta Breaking Bad -tv-sarjan jaksosta. Aluksi pastori piti vaimonsa ruumista suuressa hapolla täytetyssä tynnyrissä pihavajassa yön yli.

Seuraavaksi mies siirsi vaimonsa jäänteet hylättyyn kiinteistöön maaseudulle, jossa hän yritti liuottaa ruumista lisää. Lopuksi mies hävitti haposta selvinneet vainajan osat paloittelemalla ja polttamalla. Luut mies hautasi maahan.

Pastorin rouva katosi viime vuoden lokakuun lopussa. Katoamisilmoituksen teki vaimon sisar. Pastori kertoi vaimonsa lähteneen parin kotoa masentuneessa mielentilassa. Puhelimen ja pankkikortit vaimo oli pastorin mukaan jättänyt kotiin.

Murhaaja pidätettiin kuitenkin jo kolme viikkoa myöhemmin sen jälkeen, kun poliisi löysi jälkiä hapoista ja kemikaaleista parin talosta. Lisäksi Thomas Gotthard oli etsinyt hakukoneilla tietoa muun muassa itsemurhista, kadonneista, puhdistamisesta ja tynnyreistä.

Valvontakameratallenteet paljastivat miehen myös toimittaneen suuren sinisen tynnyrin kierrätyskeskukseen.

Thomas Gotthardia vastaan nostettiin huhtikuun lopussa syyte murhasta. Tuolloin ruumista ei ollut vielä löydetty. Vasta kesäkuun alussa mies johdatti poliisit paikkaan, jonne hän oli haudannut vaimonsa luut.

Lähteet: Tanskan yleisradio DR ja The Local.

Tapauksesta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat