Mainos

Lääkärin kauhunhetket: Potilas vaati lääkereseptiä käsiaseella uhaten – poliisipartiota mies tervehti kiväärin kanssa

Hämeenlinnalaismies pakotti lääkärin kirjoittamaan lääkereseptin aseella uhaten. Kun poliisi meni välikohtauksen jälkeen hakemaan miestä kotoaan, hän oli viranomaisia vastassa ase kädessään.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehen pakottamisesta viime keväänä. Miehen tuomio jäi voimaan tänään, kun Turun hovioikeus ei myöntänyt miehelle jatkokäsittelylupaa.

Tuomioon johtaneet tapahtumat sattuivat viime marraskuussa, kun mies oli tullut Hämeenlinnassa sijaitsevalle terveysasemalle lääkärin vastaanotolle ja vaatinut lääkäriä kirjoittamaan hänelle reseptin Diapam-bentsodiatsepaamilääkkeeseen.

Oikeudessa kuultu lääkäri kertoi, ettei ollut ensin suostunut miehen pyyntöön. Mies ei ollut kuitenkaan hyväksynyt kieltävää vastausta, vaan kertonut lähtevänsä ”oville koputtelemaan” ja uhannut lääkäriä taskussaan olevalla käsiaseella.

Oikeuden asiakirjoista käy ilmi, että tilanne oli järkyttänyt lääkäriä syvästi.

Lääkäri kertoikin kirjoittaneensa miehelle pienimmän mahdollisen määrän tämän vaatimaa lääkettä. Mies oli tyytynyt ratkaisuun ja poistunut reseptin saatuaan paikalta.

Mies ei totellut käskytystä

Tilanteen jälkeen lääkäri tarkisti, että muut terveysasemalla työskentelevät henkilöt ovat kunnossa ja soitti hätäkeskukseen.

Tehtävälle hälytetty poliisipartio olikin pian miehen kotiosoitteessa, ja meni asuntoon yleisavaimella.

Paikalla ollut poliisimies kertoi oikeudessa, että asunnon eteisessä poliisia oli vastassa mies ilmakivääri kädessään. Aseen piippu osoitti alaviistoon.

Poliisi veti virka-aseensa esiin ja käskytti miestä laskemaan kiväärin. Mies ei kuitenkaan totellut heti, vaan lähti kävelemään kohti olohuonetta ase yhä mukanaan.

Toisen käskytyksen jälkeen mies reagoi pienellä viiveellä ja laittoi aseen lattialle.

60 päivää vankeutta

Käräjäoikeus määräsi miehen tapahtuneen tiimoilta 60 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Miehen katsottiin syyllistyneen pakottamisen lisäksi niskoittelusta poliisia vastaan, ampuma-aserikoksesta sekä huumausainerikoksesta.

Ampuma-aserikostuomio tuli miehen asunnosta löydettyjen erilaisten patruunoiden johdosta. Huumausainerikostuomio annettiin, sillä miehellä oli hallussaan pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, kannabista sekä diapam-tabletteja.

Miehelle langetettu vankeusrangaistus määrättiin ehdottomana, sillä mies oli jo aiemmin tuomittu rikoksista, ja hänet oli tuomittu yhdyskuntapalveluun vain kuukausi ennen lääkärin uhkailua.

Mies haki valituslupaa hovioikeudelta. Lupaa ei kuitenkaan myönnetty. Hovioikeuden ratkaisu tuli tänään.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja