Lääkäri teki suurimman uhrauksen auttaakseen koronaepidemiassa – lykkäsi eläkkeelle jäämistään, sairastui ja kuoli: "Hän ei epäröinyt"

Yhdysvalloissa koronakriisi on lisännyt jo lapsiperheiden nälkää ja moninkertaistanut ruokajonot – kirjeenvaihtajamme raportti New Yorkista 2:52
Koronavirusepidemia on moninkertaistanut ruokajonot New Yorkissa ja lisännyt lapsiperheiden nälkää. Katso kirjeenvaihtajamme raportti kaupungista.

New Yorkin Brooklynissä koko 40-vuotisen uransa työskennellyt lääkäri on kuollut koronavirukseen. James Mahoneyn piti jäädä nyt keväällä eläkkeelle, mutta hän päätti jatkaa työskentelyä auttaakseen kaupunkiin voimalla iskeneen koronaviruspandemian hoidossa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Koronavirustapausten määrä nousi nopeasti New Yorkissa maaliskuussa. Mahoney työskenteli tuolloin University Hospital of Brooklynissä, mutta päätti ottaa lisävuoroja kadun toisella puolella sijainneessa Kings County Hospital Centerissä, kirjoittaa New York Times.

Hänen esimiehensä Robert F. Foronjy kertoo lehdelle, että hoitaessaan koronaan sairastuneita potilaita Mahoney ei pelännyt.

– Jotkut menivät hyvin vastahakoisesti potilaiden huoneisiin, ja syyn voi ymmärtää. Mutta kun hän näki toisen ihmisen avun tarpeessa, hän ei epäröinyt.

Mahoney sairastui koronaan ja kuoli huhtikuun lopulla.

Samassa sairaalassa opiskelijasta lähtien

Mahoney työskenteli brooklyniläissairaalassa vuodesta 1982 alkaen. Hän oli aloittaessaan lääketieteen opiskelija. Kuollessaan hän oli työyhteisönsä arvostettu jäsen ja keuhkosairauksien asiantuntija.

Hänen työtoverinsa kertovat Mahoneyn levittäneen esimerkillään hyvää työetiikkaa ja anteliaisuutta.

– Nuorena mustana miehenä arvostin häntä. Sanoin itselleni tuolloin, että ‘kahdenkymmenen vuoden päästä haluan olla hänen kaltaisensa’, sisätautien lääkäri Latif A. Salam muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat