Koronaa vastaan kamppailleelta Johnsonilta vuolas kiitos sänkynsä vierellä pysyneille kahdelle hoitajalleen: ”He välittivät minusta yön joka sekunnilla”

Kun rajoitustoimet puretaan, ei voida vielä kiljua riemusta:"Toinen aalto on erittäin todennäköinen" 5:06
Video: Onko koronaviruksen toinen aalto todennäköinen?

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia koronaviruksen takia hoitanutta kahta hoitajaa on kiitelty maailmalla valtionjohtajia myöten.

Johnson kiitti teho-osastolla saamastaan hoidosta. Hän sanoi olevansa hoitajille elämänsä velkaa. Johnson nosti kiitoksessaan esille erityisesti kaksi hoitajaa: uusiseelantilaisen Jenny McGeen ja portugalilaisen Luis Pitarman. Kaksikko pysytteli pääministerin sairaalasängyn vierellä tilanteessa, jossa pääministerin elämä oli vaakalaudalla.

– Loppujen lopuksi kehoni alkoi saada riittävästi happea, koska he vahtivat, välittivät ja ajattelivat yön jokaisena sekuntina. Ja he tekivät kaikki toimet mitä tarvitsin.

CNN kertoo, että Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern on lähettänyt  McGeelle viestin kiittääkseen hänen tekemästään työstä. McGeen entinen koulu Verdon College kertoo vilpittömästä ihailustaan entisen oppilaansa toiminnasta.

Portugalissa puolestaan presidentti Marcelo Rebelo de Sousa kertoo henkilökohtaisesti kiittäneensä hoitaja Pitarmaa. Samalla hän kiitti koko Portugalin lääkintähenkilöstöä elintärkeästä avusta koronapandemiaa vastaan.

Britanniassa ainakin 19 terveyspalvelujen henkilökunnan jäsentä on menehtynyt koronavirukseen. Johnsonin hallitusta on kritisoitu siitä, että henkilökunnalle ei ole annettu riittävästi suojavarusteita.

Lue myös:

    Uusimmat