Mainos

Lääkäri sai ehdottaa tuote-esittelyn pitämistä ravintolassa

Lääkäri ei syyllistynyt lahjusrikokseen ehdottaessaan hoitotarvikkeiden esittelyä kestityksen kera, katsoo Tampereen käräjäoikeus. Oikeus vapautti syytteistä plastiikkakirurgian osastonylilääkärin, jolle syyttäjä oli vaatinut rangaistusta lahjuksen ottamisesta tai tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Rintaimplantteja maahantuova yritys oli ottanut yhteyttä ylilääkäriin ja ehdottanut tuotteidensa esittelyä sairaalassa. Ylilääkäri ehdotti sähköpostitse, että esittelytilaisuus olisi parempi järjestää työajan ulkopuolella esimerkiksi jossain ravintolassa. Hän esitti myös, että tilaisuuteen tulisi kutsua 10-15 hoitohenkilökunnan jäsentä.

Tuote-esittely jäi lopulta kokonaan pitämättä, kun maahantuontiyrityksen edustaja ei vastannut ylilääkärin ehdotukseen.

Oikeus kuuli todistajana sairaanhoitopiirin materiaalipäällikköä, jonka mukaan lääkeyritysten tuote-esittelytilaisuuksiin saa sisältyä kohtuullista tarjoilua. Hänen mukaansa henkilökohtaista markkinointia on pyritty vähentämään, koska sen on koettu häiritsevän työntekoa.

Toinen todistaja oli kirurgi, jonka mukaan virka-ajan ulkopuolella on helpompi ehtiä esittelytilaisuuksiin. Syytetty lääkäri puolestaan sanoi oikeudessa, että tilaisuuden kustannukset olisi voitu maksaa myös sairaalan virkistysrahastosta.

Syyte nostettiin sen jälkeen, kun maahantuontiyrityksen toimitusjohtaja oli ottanut yhteyttä valtakunnansyyttäjänvirastoon. Poliisitutkinta tehtiin ja syyte nostettiin valtakunnansyyttäjänviraston määräyksestä.

Todistajat kertoivat kyseisen yrityksen vaatineen tuotteidensa kilpailuttamista tilanteessa, jossa sairaalalla oli voimassaoleva hankintasopimus toisen yrityksen kanssa. Yritys oli vienyt kilpailuttamisvaatimuksensa markkinaoikeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.