Mainos

Lääkäri oli valmistautumassa omaan synnytykseensä – ryntäsikin auttamaan toisen naisen vauvan maailmaan

Amerikkalaislääkäri auttoi potilaan vauvan maailmaan juuri ennen omaa synnytystään.

Kentuckylainen synnytyslääkäri Amanda Hess oli valmistautumassa toisen lapsensa syntymään, kun samaan aikaan Leah Halliday Johnsonin neljäs lapsi oli jo syntymäisillään samassa sairaalassa.

Hess oli Halliday Johnsonin mukaan tehnyt hänelle joitain tutkimuksia raskauden aikana, mutta ei ollut varta vasten hänen synnytyslääkärinsä kyseisessä sairaalassa.

– Näin häntä kolme tai neljä kertaa, ja pidin hänestä paljon, Halliday Johnson kertoi NBC Newsille.

Halliday Johnson totesi myös, ettei Hessin ollut todellakaan tarkoitus päivystää ottaen huomioon, että lääkäri oli synnyttämässä itse. Siitä huolimatta Hess päätyi tekemään jotain odottamatonta.

Lääkäri Hala Sabryn julkaisemassa Facebook-päivityksessä kerrotaan, että kuultuaan sairaanhoitajien puhuvan Halliday Johnsonin vauvan olevan vaikeuksissa ja tarvitsevan pikaista apua, Hess ryntäsi toimeen. Sairaalakaapuun jo pukeutunut lääkäri puki ylleen toisen sairaalakaavun peittääkseen jo yllään olevan kaavun avonaisen takaosan ja ryhtyi hommiin.

Hess itse kertoo, että oli ajatellut tehdä töitä pitkälle raskauteen, mutta ei ollut uskonut, että töitä riittäisi kirjaimellisesti viimeiselle sekunnille. Hessin omat supistukset alkoivat nimittäin vain muutamaa minuuttia sen jälkeen, kun Halliday Johnsonin nuorin lapsi oli putkahtanut maailmaan Hessin avustamana.

Hess synnytti toisen lapsensa, Ellen Joycen, autettuaan ensin toista potilasta synnytyksessä.  Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Halliday Johnson on kiitollinen Hessin ammattimaisuudesta.

– Arvostan sitä, mitä hän teki perheeni eteen, ja se kertoo paljon siitä, millainen hän on naisena, äitinä ja lääkärinä.

Hessin mukaan muiden naisten lasten maailmaan saattaminen on jotain, mitä hän tekee päivittäin.

– Minusta on helpompaa avustaa muiden synnytyksessä kuin synnyttää omaani, hän toteaa.

Lähteet: NBC, Facebook

***

1:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.