Alexa synnytti vauvan sairaalan parkkipaikalle – video ei herkimmille

Video ei herkimmille! Nainen synnytti vauvan sairaalan parkkipaikalle: "Seuraava supistus ja me synnytämme tämän vauvan, onko selvä?" 0:58
Video ei herkimmille: Synnyttävän naisen mies kuvasi sairaalan parkkipaikalla tapahtuneen synnytyksen.

Syöksysynnytys ei katso aikaa eikä paikkaa.

Dramaattinen videomateriaali todistaa, millainen kokemus syöksysynnytys voi olla. Alexa Evansin, 27, toisen lapsen synnytys käynnistyi ja eteni hurjalla vauhdilla. Hän oli päässyt miehensä Karl Bantiles, 26, kanssa Blacktownin sairaalan parkkipaikalle Sydneyssä, Australiassa, kun pariskunnan syntyvä vauva ilmoitti, ettei voisi enää odottaa hetkeäkään. Tapauksesta ovat uutisoineet useat australialaismediat, kuten 7 News ja News.com.au.

– Hän oli tulossa. En tiennyt, mitä tehdä. Kuka ottaisi lapsen kiinni? En voinut uskoa sen tapahtuvan. Se oli hullua, Alexa kertoo 7 Newsille.

Hän kertoo ehtineensä jo pelätä, että vauva syntyisi asfaltille. Onneksi joukko sairaanhoitajia ja kätilöitä hälytettiin parkkipaikalle apuun Alexan pitäessä rystyset valkoisina kiinni pariskunnan autosta. Hoitohenkilökunta ympäröi synnyttävän naisen nopeasti ja suojasi häntä sekä maata pyyhkeillä.

Alexan mies Karl kuvasi vaimonsa vauhdikkaan synnytyksen. Hän jakoi sen myöhemmin ylpeänä isänä sosiaaliseen mediaan.

Voit katsoa videon yltä.

– Alexasta olisi hienoa, että muutkin naiset näkevät tämän videon, jotta he inspiroituisivat ja ymmärtäisivät, kuinka vahvoja naiset voivatkaan olla, Karl kertoo.

Terve ja iloinen poikavauva

Alexaa ympäröivät hoitajat kannustivat kiihkeästi synnytystuskissaan vaikeroivaa Alexaa.

– Seuraava supistus ja me synnytämme tämän vauvan, onko selvä? yksi auttavista hoitajista sanoo Alexalle videolla hetkeä ennen kuin poika Jaylen syntyi.

Videolla Karl pohtii. kuinka usein vauvat syntyvät sairaaloiden parkkipaikoille.

– Vastaisuuden varalta, yritämme normaalisti saada heidät syntymään sairaaloiden sisällä, eräs hoitaja vitsailee vastaukseksi.

Koska synnytys oli niin äkillinen, ei Alexa ehtinyt sairaalapedille eikä ehtinyt saada kivunlievitystä. Kun kovin oli ohi ja vauva oli saatettu maailmaan keskellä sairaalan parkkipaikkaa, siirrettiin koko perhe vihdoin sisälle sairaalaan.

Sairaalassa vahvistetiin, että syntynyt pienokainen oli terve ja iloinen poikavauva.

– Oli selvää, että se vauva ei aikonut odottaa enää ketään, synnytyksessä auttanut kätilö Michael Waites kertoo.

Waites on työskennellyt kätilönä jo 29 vuoden ajan.

– Olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tätä me hoitajat ja kätilöt teemme päivittäin, Waites kertoo ja kiittelee hoitotiimin onnistunutta yhteistyötä.

Alexa haluaa kokemuksellaan voimaannuttaa muita synnyttäviä naisia.

– Hän on terve ja minäkin olen terve. Olen parantunut kokemuksesta hyvin, Alexa toteaa.

Katso myös: Mikä on syöksysynnytys?

Mikä on syöksysynnytys? 1:02
Videolla kerrotaan, miten syöksysynnytys määritellään.

Lähteet: Reuters, @karlbantiles/TikTok7 News ja News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat