Natoshan oireita luultiin sairaalassa vatsataudiksi, ja hänet käännytettiin kotiin sairastamaan – synnytti lapsen vain tunteja myöhemmin Facebook Livessä

Ohiolaisnainen synnytti lapsen kylpyammeessa Facebook Livessä, kun hänet oli passitettu sairaalasta kotiin vatsataudin oireiden takia.

Yhdysvaltain Ohiossa asuva Natosha Kramer, 32, kertoi lähteneensä kesäkuussa Atrium Medical Centeriin hakemaan apua oksenteluun ja supistusoireisiin. Hänet passitettiin pian jo kotiin, koska hoitohenkilökunta epäili viimeisillään raskaana olevan naisen kärsivän vain harmittomasta vatsapöpöstä.

Natoshan mukaan lääkäri oli kyllä tarkistanut raskauden tilan ultraäänellä ja todennut vauvan olleen jo synnytyskanavassa, mutta tämä ei siltikään ollut uskonut, että synnytys olisi lähellä, kertoo Daily Mail. Nainen synnytti kotona kylpyammeessaan vauvan vain tunteja myöhemmin ilman hoitohenkilökuntaa tai kätilöä.

– En tiennyt sairaalassa synnytyksen jo käynnistyneen, koska se sanoivat sen olevan vain vatsatauti, Natosha kertoo.

Hän on ammatiltaan taiteilija ja valokuvaaja. Natosha asui synnytyksen aikaan yksin, mutta hänen vanhempansa olivat onneksi olleet kyläilemässä tyttärensä luona. Vanhemmat auttoivat synnytyksessä.

Synnytti esikoisensa suorassa lähetyksessä

Tilanteen absurdius ei valjennut shokissa olevalle naiselle edes siinä vaiheessa, kun vauvan päälaki oli jo ulkona. Tässä kohtaa Natoshan äiti oli sanonut, että heidän pitäisi mennä takaisin sairaalaan. Synnytys oli kuitenkin jo edennyt niin pitkälle, etteivät he olisi enää ehtineet lähteä kotoa.

– Se oli ensimmäinen kertani, en vain tiennyt.

Natosha päätti mennä Facebookissa live-tilaan ja striimata synnytystä suorassa lähetyksessä tallentaakseen tapahtumat videolle. Natosha seisoi kylpyammeessa ja äiti otti vauvan vastaan.

– Hätäkeskus ohjeisti isääni etsimään narun, jonka avulla hän voisi katkaista napanuoran. Paniikissa hän irrotti kengännauhansa, mutta onneksi ensiapu saapui paikalle siinä kohtaa, Natosha muistelee.

Synnytys meni lopulta hyvin ja Nolaksi nimetty pienokainen on voinut erinomaisesti. Koska Nola syntyi sairaalan ulkopuolella, on syntymätodistuksen hakeminen kuitenkin aiheuttanut tuoreelle äidille päänvaivaa. Poikkeusolojen ja koronan takia todistus saattaa odotuttaa itseään jopa vuoden verran.

Lähteet: Kameraone, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat