Laaja tutkimus: Luomu päihittää perusruuan

Tuore tutkimus kertoo, että luomuruoassa ja tavanomaisesti tuotetussa ruoassa on merkittäviä eroja.

Newcastlen yliopiston johtaman kansainvälisen tutkimusryhmän mukaan luomuelintarvikkeissa on jopa 60 prosenttia enemmän monia tärkeitä antioksidantteja. Lisäksi niistä löytyi huomattavasti vähemmän myrkyllisiä raskasmetalleja ja torjunta-aineita kuin tavanomaisesta ruoasta.  

Eilen British Journal of Nutrition -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta kertoi Luomuinstituutti. Se on tähän mennessä alan laajin, ja osoittaa tutkijoiden mielestä kiistatta, että luomu- ja tavallisten elintarvikkeiden koostumuksessa on eroja.  

Tutkimusta johti Newcastlen yliopiston ekologisen maatalouden professori Carlo Leifert. Hänen mielestään seuraavaksi pitäisi tehdä laajaa jatkotutkimusta luomuruokavalion mahdollisista terveysvaikutuksista.  

Lue myös:

    Uusimmat