Kyselyn yllättävät tulokset: Tämä olisi kumppanissa ärsyttävintä – oletko samaa mieltä?

Brittikysely paljasti, että kumppanin siivottomuus ärsyttää huomattavasti enemmän kuin vaikkapa poliittiset näkemyserot.

Rakkaus ei olekaan täysin sokea, jos uuden brittikyselyn tutkimuksiin on uskomista, kertoo Independent. Tietyt asiat voivat nimittäin saada kumppanisi näkemään punaista.

YouGovin kyselyssä pyrittiin saamaan selville parisuhteen suurimmat kynnyskysymykset kyselemällä brittimiehiltä ja -naisilta yhteensopivuudesta parisuhteessa. Selvisikin, että aika monikin asia saisi britin tuntemaan olonsa suhteessa epämukavaksi.

Sotkuinen kumppani ärsyttää

Yllättävää kyllä 30 mahdollisen tekijän joukosta kumppanin siivottomuus oli ylivoimaisesti suurin ärsytyksen aihe.

Kyselyn mukaan 71 prosenttia vastaajista sanoi, että tuntisi olonsa tukalaksi suhteessa sellaisen kumppanin kanssa, joka välittäisi vähemmän siisteydestä kuin itse. Sitä vastoin vain 21 prosenttia vastaajista pitäisi kumppanin ylisiisteyttä ehdottomana kynnyskysymyksenä.

Jos siivous ei ole suuri ongelma parisuhteessa, älyllisen keskustelun puute saattaa olla. Parisuhteet vaativat tiettyä määrää kommunikaatiota, joten ero älykkyydessä voi olla kynnyskysymys monelle.

53 prosenttia vastaajista paljasti, että kokisi kiusalliseksi parisuhteen jonkun selvästi vähemmän älykkään kanssa. Vain 20 prosenttia vastaajista piti yhtä vaikeana tilanteena sitä, että kumppani olisi itse asiassa se älykkäämpi osapuoli.

Liika tiukkapipoisuus suututtaisi rentoa kumppania

Myös asenne-erot voivat tulla parisuhteen tielle. Jos itse on kovin tiukkapipoinen, voi rento kumppani alkaa ärsyttää – ja päinvastoin. Kyselyn perustella 53 prosenttia briteistä piti epämukavana ajatuksena sitä, että kumppani olisi vähemmän huoleton kuin itse. 

Kolmen merkittävimmän tekijän jälkeen kyselyssä nousivat esille erilaiset uskonnolliset ja poliittiset näkemykset, joita reilut 40 prosenttia vastaajista piti häiritsevänä piirteenä kumppanissa.

Sen kysely myös paljasti, että 46 prosenttia naisista ei jaksaisi kumppania, jolla olisi selvästi kovemmat seksihalut. Vastaavasti vain 20 prosenttia miehistä piti kumppanin yltiöpäisiä seksihaluja ongelmallisena asiana.

Lähde: Independent

***

1:07

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja