Mainos

Uutissuomalainen: Yliopistot jatkossakin nihkeitä ottamaan ammattitutkinnon suorittaneita sisään

Ammatillisella tutkinnolla ei todennäköisesti tule pääsemään tulevaisuudessakaan suoraan yliopistoon, vaikka opetus- ja kulttuuriministeriö on toivonut korkeakoulujen valitsevan opiskelijoita myös ammatillisen perustutkinnon arvosanojen perusteella. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. 

Sen tekemän kyselyn mukaan harvassa yliopistossa on vielä edes pohdittu ammatillisen tutkinnon ottamista todistusvalintaan. Vain Lapin yliopisto kertoi jo löytäneensä ammatillisen tutkinnon hyödyntämiseen mahdollisuuksia – taiteiden alalla.

– Yliopistojen johto on keskenään pohtinut ja todennut, ettei yliopistoihin todistusvalinnan kautta otettaisi ammattioppilaitoksen todistuksella. Toki opintokelpoisuus edelleen säilyy, kertoo yliopistojen opiskelijavalintojen uudistamishankkeen projektisuunnittelija Katri Kleemola.

– Kyse ei ole siitä, että suhtautuisimme kielteisesti, vaan että meillä on aika vähän sopivia aloja. Teknillisellä puolella voi helpommin ajatella, että diplomi-insinöörin puolelta löytyy se, mihin voi jatkaa, sanoo vararehtori Sari Lindblom Helsingin yliopistosta.

Ammattikorkeakouluista noin kaksi kolmesta kertoo haluavansa valita opiskelijoita tulevaisuudessa suoraan myös ammatillisen tutkinnon arvosanoilla. Vajaa joka viides ei ottanut tässä vaiheessa kantaa asiaan.

Uutissuomalaisen kyselyyn vastasi 8 yliopistoa 13:sta ja 18 ammattikorkeakoulua 23:sta. Kyselyä ei lähetetty Poliisiammattikorkeakouluun, Maanpuolustuskorkeakouluun eikä Taideyliopistoon, joiden aloja uudistus ei koske.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.