Kysely: Suomalainen valitsee lentonsa halvan hinnan perusteella

Suomalainen lentomatkustaja kulkee halvan hinnan perässä. Valintakriteereissä seuraavina tulevat matkustusajankohta ja välilaskuttomuus. Tuloksiin päädyttiin matkahakukone momondo.fin kyselyssä.

Hinta on tärkein valintakriteeri lentoja varatessa lähes 65 prosentille suomalaisista. Vain portugalilaiset ja norjalaiset välittävät lippujen kustannuksista vielä suomalaisiakin enemmän.

–Tutkimuksestamme käy ilmi, että suomalaiset ovat monia muita kansallisuuksia valmiimpia joustamaan saadakseen edullisen lennon. Esimerkiksi matkustuspäivää tai kellonaikaa ollaan valmiita muuttamaan, jos siten on mahdollista saada halvempi lento. Ehkä sijaintimme Euroopan laidalla, harvempien yhteyksien varrella on tässä osasyynä – samoin kuin Norjan ja Portugalin kohdalla, toteaa momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen.

Matkustusajankohta ja suora lento ovat kuitenkin tärkeysjärjestyksessä heti hinnasta seuraavia.

Mitä tulee lentoyhtiöiden palveluihin, suomalaiset arvostavat ystävällistä ja auttavaista matkustamohenkilökuntaa, riittävää jalkatilaa ja mukavia istuimia. Silti vastaajista noin kolmannes ei välittänyt lentokoneen palveluista lainkaan varausta miettiessään, ja vain muutamaa prosenttia kiinnostivat lentoyhtiön saamat matkustaja-arvostelut tai tuttujen suositukset.

– Suomalaisten vaatimattomuutta lennoilla selittää ehkä se, että lennämme paljon Euroopan sisäisesti, jolloin lentomatkat eivät veny kovin pitkiksi. Myös lyhyemmillä lennoilla hinta on ratkaiseva tekijä, Jalonen sanoo.

Lähde: Momondo.fi

Lue myös:

    Uusimmat