Tiesitkö? Tämä on huonoin päivä ostaa lentolippu

Uusi analyysi osoittaa, että edullisten matkalippujen metsästyksessä oleellista on se, minä viikonpäivänä lippusi ostat.

Monille on jo tuttua, että edullisimmat matkustuspäivät osuvat sunnuntain ja tiistain välille kun taas kalleimmillaan liput ovat usein perjantaina. Expedian ja Airline Reports Corporationin tuore analyysi paljastaa, että edullisimman matkustuspäivän lisäksi on todella olemassa huonoin ja paras päivä ostaa lentolippu.

Perjantai kallein päivä

Analyysin mukaan perjantai on huonoin mahdollinen päivä ostaa lentolippu. Analyysissa tarkasteltiin satoja miljoonia lentovarauksia. Tutkijat huomasivat turistiluokan lippujen olleen keskimäärin 11 prosenttia kalliimpia, jos ne ostettiin perjantaina verrattuna sunnuntaina ostettuihin lippuihin.

Wall Street Journalin mukaan viikoittaiset edulliset lentoliput myydään yleensä perjantai-iltapäivään mennessä. Perjantaisin lentoyhtiöt myös usein nostavat hintojaan ja katsovat, miten muut lentoyhtiöt reagoivat siihen viikonlopun aikana. Lisäksi työmatkalaiset varaavat matkalippunsa usein perjantaina, minkä vuoksi viikonloppu on kannattavaa aikaa lentolippujen hankintaan.

Sama havaittiin myös Expedian analyysissa, jossa sunnuntain huomattiin olevan edullisin päivä ostaa lentolippuja.

Edullisimmasta päivästä kiistaa

Asiantuntijat kuitenkin kiistelevät halvimmasta päivästä, sillä tiistaita on pitkään pidetty edullisimpana päivänä varata lentoliput. Eräs viimeaikainen tutkimus havaitsi matkaajien säästäneen noin kuusi prosenttia varatessaan lippunsa tiistaina verrattuna muihin päiviin.

Sunnuntain ja tiistain ristiriidalle on kuitenkin selitys. Airline Reports Corporationin tiedottajan Katie Murrinin mukaan eroavauus johtuu siitä, että osassa analyyseja tarkastellaan kaikkia sillä hetkellä saatavilla olevia lentoja, kun taas toisissa huomioidaan vaan myydyt istuinpaikat.

Todellista lentomatkaajan ”maagista päivää” ei siis tosiasiassa liene olemassa. Hyviä tarjouksia voi ilmetä milloin tahansa. Mikäli haluat olla ensimmäisenä bongaamassa edullisia lentolippuja, kannattaa ryhtyä matkatoimistojen ja hakusivustojen uutiskirjeiden tilaajaksi.

Matkailuala murroksessa

Matkailualan muuttumisesta puhuttiin Huomenta Suomen lähetyksessä joulukuussa 2015. Miksi matkojen varaaminen varausjärjestelmien kautta on hotelleille ongelmallista?

Miten matkailu muuttuu tulevaisuudessa? 10:19

Lue myös:

    Uusimmat