Mainos

Kysely: Kauneus menee perheen edelle

Brittinaiset peruvat mielellään perhelomat ja kodin remontit, jotta pääsisivät kohottamaan kasvojaan, nenäänsä tai rintojaan.

Tänään julkaistun brittiläisen NOP-terveyskyselyn mukaan hyvään ulkonäköön ja nuorekkuuteen pyrkiminen voi olla niin voimakasta, että rahat niihin etsitään vaikka kiven kolosta.

- Mm. kodin talousrahat, kodin remonttisuunnitelmat ja jopa perhelomat uhrataan, jotta päästäisiin kauneusleikkauksiin, sanoo tohtori Glenn Wilson Lontoon yliopiston psykiatrian instituutista.

Sadalle brittinaiselle tehty kysely paljastaa, että 20 prosenttia kauneusleikkauspotilaista piti rasvaimua tärkeämpänä kuin kodin hankintoja. 33 prosenttia puolestaan päätti, että uusi nenä on hyödyllisempi kuin perheen yhteinen loma ja 31 prosenttia otti puolestaan pankkilainan maksaakseen rintoihinsa silikonit. Onnekkaimmille perhe ja ystävät saattoivat kustantaa kauneusleikkauksen esimerkiksi merrkipäivälahjaksi.

Halu muuttaa ulkonäköä oli motiivina kauneusleikkauksiin kolmannekselle naisista ja monet olivatkin tyytyväisiä lopputulokseen. Neljännes naisisista oli harkinnut ainakin kaksi vuotta, ennen kuin päättivät mennä kirurgin pöydälle.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.