Mainos

Kysely: Britit pelkäävät Bushia enemmän kuin Kim Jong Iliä

The Guardian-lehden kyselyssä presidentti George W. Bushia piti suurena tai varsin suurena uhkana maailmanrauhalle 75 prosenttia briteistä.

Yhdysvaltojen naapurimaissa ja liittolaismaissa pidetään presidentti George W. Bushia uhkana maailmanrauhalle, kertoo brittilehti Guardianissa tänään julkaistu mielipidekysely. Britit pitävät kyselyn mukaan Bushia suurempana uhkana maailmanrauhalle kuin Pohjois-Korean johtajaa Kim Jong Il.

Kysely suhtautumisesta Yhdysvaltoihin oli tehty Britannian lisäksi kahdessa Yhdysvaltojen naapurimaassa: Meksikossa ja Kanadassa. Neljäntenä maana oli mukana Israel, jota pidetään Britannian ohella Yhdysvaltojen läheisimpänä liittolaismaana.

Briteistä arvioi kyselyssä 69 prosenttia, että Yhdysvaltojen politiikka on tehnyt maailmasta vähemmän turvallisen vuoden 2001 jälkeen. Kanadalaisista samaa mieltä oli 62 prosenttia ja meksikolaisista 57 prosenttia.

Israelissakin vain 25 prosenttia kysellyistä sanoi Bushin tehneen maailmasta turvallisemman. Bushin katsoi lisänneen yhteenottojen vaaraa 36 prosenttia israelilaisista, ja 30 prosenttia arveli, ettei Bushin toiminta ollut vaikuttanut suuntaan tai toiseen.

Bushia piti suurena tai varsin suurena uhkana maailmanrauhalle 75 prosenttia briteistä. Kim Jong Il sai tässä kysymyksessä 69 prosentin, al-Qaida-johtaja Osama bin Laden 87 prosentin ja Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad 62 prosentin "kannatuksen".

Kyselyssä oli mukana yli tuhat ihmistä kussakin neljässä maassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.