Kypsien tähtien kauneusniksit – pysy nuorekkaana!

Miten tähdet onnistuvat näyttämään nuorekkailta vielä keski-ikäisinä ja sen jälkeen? Allaboutyou.com kertoo, että keinoja ovat ainakin savuttomuus, aurinkovoide ja hymy.

Meryl Streep (s.1949)

Meryl Streep on paljastanut kauneutensa salaisuudeksi sen, että pysyy kunnossa uimalla uima-altaansa päästä päähän monta kertaa niin usein kuin voi. Näyttelijätär suosittelee uimista kolmesta neljään kertaa viikossa. Uiminen onkin hyvää liikuntaa, sillä se rasittaa niveliä vähemmän kuin vaikka juokseminen.

Julianne Moore (s.1960)

Julianne Moore välttää aurinkoa kävelemällä kadun varjoisella puolella aina, kun mahdollista. Lisäksi Moore on käyttänyt aurinkovoidetta joka päivä 25-vuotiaasta asti. Dermatologi Darren McKeown vahvisti Allaboutyou.comille, että jopa 80 prosenttia ihon ikääntymisestä johtuu ympäristöllisistä seikoista, joista pahin on UV-säteily. McKeown kehottaa muistamaan aurinkovoiteen valinnassa, että SPF-luku eli suojakerroin suojaa palamiselta ja UVA-suoja varjelee ikääntymisen merkeiltä. Kannattaa siis valita rasva, josta löytyy molemmat.

Kim Cattrall (s.1956)

Kim Cattrall kuorii ihonsa päivittäin koko vartaloa ja päänahkaa myöten. Tohtori Perricone muistutti Allaboutyou.comissa, että vaikka puhtaus on terveen ja säteilevän ihon perusta, ihon luonnollista pH-tasapainoa ei kannata häiritä liian rajuilla kuorinnoilla. Liiallinen hinkkaaminen voi johtaa kuivuuteen, punoitukseen ja ihoärsytykseen.

Twiggy (s.1949)

Twiggyn kauneuden salaisuus on runsas vedenjuonti. Hänen mielestään veden juominen on parasta, mitä itselleen voi tehdä. McKeown tosin väitti tätä kauneusmyytiksi sanomalla Allaboutyou.comissa, että kuusi–kahdeksan vesilasillista päivässä tekee hyvää terveydelle, muttei välttämättä pidä ihoa kosteutettuna. McKeown kertoi, että ihon kuivuminen iän myötä johtuu orvaskeden huonontuneesta toiminnasta: se ei pysty säilyttämään vettä yhtä tehokkaasti kuin aikaisemmin, minkä takia ihosta tulee kuiva. McKeown kehottaakin luottamaan ennemmin hyvään kosteusvoiteeseen.

Andie McDowell (s.1958)

Andie McDowell pitää kauneutensa salaisuutena kosteuttavan huulipunan käyttöä. Huulipunaostoksille mennessä kannattaakin keskittyä ikääntyville tarkoitettuihin anti-age-tuotteisiin, joiden ominaisuudet estävät huulien kuivumista.

Joan Collins (s.1933)

Joan Collins ei koskaan mene ulos ilman meikkivoidetta. Hänen mielestään se suojelee ihoa paljon tehokkaammin kuin mitkään "ihmevoiteet". Niitä, jotka haluavat näyttää nuorilta, Collins kehottaa käyttämään meikkiä. Kypsän naisen kannattaa etsiä meikkivoiteesta valoa heijastavia ominaisuuksia, sillä ne pehmentävät juonteita ja antavat hehkua. Voiteen ei myöskään pitäisi olla liian raskas, ettei se paina ihoa alaspäin.

Susan Sarandon (s. 1946)

Tupakoinnin lopettamisessa on Susan Sarandonin mielestä salaisuus hänen upeaksi kehuttuun ihoonsa. Tupakointi muuttaa ihon kalpeaksi ja harmahtavaksi, edistää erityisesti kasvojen alueen rypistymistä ja saa tupakoijan näyttämään ikäistään vanhemmalta.

Michelle Pfeiffer (s.1958)

Michelle Pfeifferin kauneuden salaisuus on hymyileminen. Hänen mielestään onnellisena olemiseen kannattaa keskittyä, sillä kaunis hymy saa kaikki näyttämään nuoremmilta ja kauniilta. Psychology and Aging -julkaisussa julkaistussa raportissa havaittiin, että ainakin valokuvia katsellessaan ihmiset todella arvioivat hymyilevien henkilöiden iät alakanttiin.

Lähteet: Allaboutyou.com, Tupakkaverkko.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja