Mainos

Kymppimatkat korvaa osan

Kymppi-Matkojen konkurssipesästä tuskin heruu korvauksia niille, jotka haluaisivat korvauksia ns. välillisistä kuluista, kuten ansionmenetyksestä. Sen sijaan Kuluttajaviraston talletetusta vakuudesta maksetaan korvaus keskeytyneestä tai peruuntuneesta matkasta.

Tiistain velkojainkuulustelussa Kymppi-Matkojen veloiksi todettiin pesäluettelossa 6,6 miljoonaa markkaa ja varoiksi 2,8 miljoonaa.
-Kaikkien selvittelyjen ja konkurssikulujen jälkeen mahdollista jaettavaa jää niin vähän, että ainakaan pieniä välillisiä saatavia ei kannata hakea. Vaadittavan summan pitäisi olla huomattava ennen kuin kuluttaja voisi osansa korvauksena saada, arvelee konkurssipesän hoitaja Jouko Kauppinen.
Muutaman tuhannen markan korvausvaatimuksesta kuluttajan saama osuus jäisi todennäköisesti alle 300 markan, jota ei makseta lainkaan. Konkurssin valvontapäiväksi määrättiin 28. huhtikuuta, jotta kuluttajat ehtivät selvittää asiat Kuluttajaviraston kanssa.

Kymppi-Matkat on tallettanut Kuluttajaviraston lakisääteisen takauksen, joka on 22 miljoonaa markkaa. Takauksesta saavat korvauksen ne kuluttajat, joiden matka keskeytyi ja ne, joiden matka peruuntui konkurssin vuoksi. Takauksesta maksetaan välittömästi matkan keskeytymisestä tai peruuntumisesta aiheutuneet kulut eli paluukuljetus, majoitus matkakohteessa paluukuljetukseen saakka sekä keskeytyneen tai peruuntuneen matkan hinta.
Kuluttajavirasto ottaa itse yhteyttä matkustajiin Kymppi-Matkoilta saadun listan perusteella. Takaussumman pitäisi olla riittävä, sillä korvauksiin uskotaan kuluvan 16,5 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.